«Ягодин»: водій хотів проскочити з нерозмитненим причіпом майже за два мільйона гривень

27 Квітня 2018, 12:19
1859

Українець подав до оформлення напівпричіп-платформу, бувший у використанні, хоча на польській митниці його оформили як новий, придбаний у Німеччині за 34 тисячі Євро.

За представленим водієм польським рахунком-фактурою до імпортної декларації, вартість товару «напівпричіп FAYMONVILLE моделі F-S43» становила 20 тисяч Євро. Проте у салоні автомобіля також був виявлений примірник експортної декларації, – інформує Волинська митниця ДФС.

Таким чином управлінням протидії митним правопорушенням встановлено факт, що керівник приватного підприємства через найманого працівника – водія транспортного засобу, який здійснював переміщення товару на адресу приватного підприємства, подав неправдиві відомості, необхідні для визначення митної вартості напівпричепа-платформи.

За такі дії керівник понесе адміністративну відповідальність за ст. 483 Митного Кодексу України (переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

Санкції статті, крім конфіскації товару, передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків його вартості.

За курсом Національного банку України станом на момент правопорушення вартість вилученого причепа-платформи – 1 мільйон 82 тисячі гривень.

Довідково: у першому кварталі цього року управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Волинської митниці ДФС розглянуло 1369 справ про порушення митних правил. Це в 2,5 рази більше, ніж в аналогічному періоді минулого року (540 справ). За цей же період стягнуто штрафів, накладених митницею, на суму 4,1 млн грн. Це в 4 рази більше, ніж в аналогічному періоді минулого року (993 тис грн).

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024