Любомльське лісове господарство: керівником призначили фігуранта скандалу

26 Квітня 2018, 10:34
Володимир Туревич 8405
Володимир Туревич

Керівником Любомльського лісового господарства призначили фігуранта скандалу з незаконним полюванням Володимира Туревича.

Цю інформацію підтвердили в лісгоспі і Держлісагентстві України, – йдеться на Громадському.Волинь.

До листопада 2017-го Володимир Туревич був директором ДП «Цуманське ЛГ».

Минулого року в день офіційного відкриття полювання на парнокопитних (28 жовтня), під час рейду заповідними територіями національного парку «Цуманська пуща» журналісти зафільмували факт незаконної мисливської діяльності. Серед мисливців помітили і директора Цуманського лісгоспу Володимира Туревича. Сам лісівник стверджував, що прийшов збирати гриби. Проте зброя в автівках ніяк не додавала цій компанії рис любителів тихого полювання.  Окрім того, він вступив у конфлікт з представниками лісової охорони і навіть намагався втекти з місця події.

Оприлюднена журналістами інформація мала неабиякий резонанс. У вихідний день 4 листопада на Волинь прибув заступник голови Держлісагентства України Володимир Бондар. Він разом із начальником Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Олександром Кватирком дали брифінг для ЗМІ, де зокрема повідомили, що відносно Володимира Туревича негайно застосували дисциплінарне стягнення — звільнили з посади директора ДП «Цуманське ЛГ».

«Ми не поділяємо і не ініціюємо організацію полювання на природо-заповідних територіях. Були допущені серйозні порушення. Оцінку ми їм дали і свої висновки ми зробили, повірте», – запевнив Володимир Бондар.

Здавалося б адекватна реакція вищого керівництва лісової галузі не забарилася.

Пізніше Володимир Туревич у коментарі телеканалу «Аверс» сказав, що його підставили, бо не склали відповідних протоколів про порушення.

 «Якщо злочин був, а протоколів не склали, то вони проявили службову недбалість або приховали цей злочин. Я не притягнутий ні до якої відповідальності, окрім звільнення з роботи», — зауважив тоді Туревич.

Проте, якщо проаналізувати електронні декларації Володимира Туревича, то стає очевидним, що ще до резонансного звільнення він вже готувався покинути Цуманський лісгосп. Адже ще 11 жовтня 2017 року він подав декларацію кандидата на посаду директора Турійського лісового господарства, проте, чомусь не склалося. А вже 19 березня 2018-го Володимир Туревич зареєстрував декларацію кандидата в очільники ДП «Любомльське ЛГ».

Близько тижня тому колективу представили нового директора. Ніхто не кликав ЗМІ і не давав брифінгів. У відкритих джерелах нема жодної інформації про цю кадрову ротацію. Управління лісового і мисливського господарства відмовляється коментувати ситуацію. Проте вдалося поспілкуватися із заступником голови Держлісагентства Володимиром Бондарем.

 «Туревич – це дуже досвідчений і професійний керівник. Ви написали матеріал про прибутки лісгоспів («Скільки заробляють на волинському лісі: ТОП найприбутковіших лісгоспів регіону», – авт.), де йдеться, що Цуманський лісгосп був одним з найбільш прибуткових за керівництва Володимира Туревича. Злочину він не вчинив, він вчинив проступок. І отримав за це покарання. Ми його звільнили і людина півроку була без роботи. Зараз йому дали другий шанс — доручили зовсім іншу ділянку роботи: меншу і складнішу. Я думаю, він десятому закаже про те полювання. Але викидати такого фахівця з галузі — це нерозумно», — вважає Володимир Бондар.

До слова, Володимир Туревич був призначений директором Цуманського лісгоспу у грудні 2015 року. Справді, протягом 2015-2016 років офіційні прибутки підприємства сягали 6 мільйонів 200 тисяч гривень, а у 2017 скоротилися майже вдвічі. Туревича звільнили на початку листопада минулого року.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024