Евакуація дітей і порятунок потерпілих – що коїлося у головненському інтернаті

19 Квітня 2018, 12:51
Пожежно-тактичні навчання 1963
Пожежно-тактичні навчання

У Головненській спеціальній ЗОШ-інтернат «Центр освіти та соціально-педагогічній підтримки», у селищі Головне 18 квітня відбулися пожежно-тактичні навчання за участю усіх служб екстреного реагування.

За легендою навчань, у наслідок короткого замикання електромережі відбулось умовне загоряння приміщення бібліотеки на 1 поверсі спального корпусу розміром 7х8 м, площа пожежі 117 м2. Адміністрація закладу повідомила про пожежу на «101» та розпочала евакуацію дітей з приміщення. Першими до місця виклику прибули МПО Головне, згодом до них приєдналися І хід Державної пожежно-рятувальної частини міста Любомля.

Рятувальники відпрацювали комплекс дій із проведення розвідки у приміщеннях, пошуку умовного потерпілого, його порятунку та наданні першої долікарської допомоги, а також ліквідації імітованої пожежі.

Як зазначив начальника ДПРЧ-10 Управління ДСНС України у Волинській області Михайло Кондзера, при прогнозуванні розгортання подій враховувалися найгірші сценарії, аби у випадку реальної пожежі учасники навчань були готовими максимально ефективно її подолати з найменшими втратами та не допустити людських жертв.

На завершення навчань рятувальники та працівники екстреної медицини катастроф провели тренінги з використання первинних засобів пожежогасіння та наданні першої долікарської допомоги при травмах різного характеру.





 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024