Жителька Любомльщини хоче вирощувати еко-малину за польським зразком

17 Квітня 2018, 12:05
3754

На Волині планують створити перший у західній Україні садівничо-городницький кооператив за польським зразком. Проект уже стартував. Невдовзі розпочнеться відбір учасників.

Про це під час прес-конференції у Луцьку повідомили координатори проекту. В результаті на Волині з’явиться 10 плантацій еко-малини. Долучитися до проекту можуть волинські фермери та одноосібники, які цікавляться вирощуванням цієї культури, – інформує Суспільне.Волинь.

Серед охочих – Віра Охнієнко. Жінка мешкає у Любомльському районі, займається сільським господарством 4 роки. Каже, що вирощене її родиною гарбузове насіння, уже споживають у Голландії.

«Плануємо посадження малини, бо вже років 4-5 ми займаємося закупкою малини, переробкою і відправляємо на експорт. Хотілося б щось організувати своє», – зізнається Віра Охнієнко.

«Ми запланували, що буде 30 учасників, це буде навчання, буде поїздка до Польщі. Пізніше будуть творити спільно плантацію малини. Ми запланували 10 га, але остаточна цифра залежить від співпраці української та польської сторони», – повідомив керівник проекту Кшиштоф Каліта.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024