Учні з Машева, Радехова та Головна садили сосни та саджанці берези

16 Квітня 2018, 15:40
4570

У перші дні лісокультурної кампанії до праці лісівників Любомльського держлісгоспу активно і масово приєднуються місцеві школярі.

У різних куточках району учні садять свій ліс. Такі корисні заходи проводяться щороку у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Втім, кожного разу ця справа безцінна, кожен учасник робить свій вклад у розвій та примноження зеленого багатства краю, – йдеться на сайті ДП «Любомльський лісгосп».

Так, у Любомльському лісництві у садінні взяли участь десятикласники школи села Машів. Разом висадили сіянці сосни та саджанці берези на площі 1,6 гектарів.

Завзято працювали учні села Радехів, цьогоріч уже двічі виходили на приготовані ділянки під садіння, загалом заліснили – близько 3 гектари.

Учні старших класів селища Головне гуртом приїхали у ліс та дружно висадили сіянці сосни площею 2 гектари.

Разом зі шкільною молоддю працювали майстри лісу, інженер лісових культур, лісничі. Працівники лісгоспу проводили інструктаж з техніки безпеки, показали, як користуватись ланцетом, як правильно висаджувати посадковий матеріал.

Віриться, що такі практичні уроки на природі принесуть неабияку користь, моральне задоволення, додадуть знань та розуміння про природу та лісівничу діяльність. А в майбутньому підростаючі ліси будуть гордістю учнів, які тут трудились.









Коментарі
16 Квітня 2018, 20:30
алігархи крадуть ліси а діти вирощують!!!!!!!!!!!!!!!
17 Квітня 2018, 21:42
Рівненські школярі також садили ліс 13.04( 8-9 класи)
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024