Ягодин: розкрили подробиці оборудок злочинної групи

05 Квітня 2018, 17:48
Викрили схему незаконного ввезення в Україну транспортних засобів 3023
Викрили схему незаконного ввезення в Україну транспортних засобів

В Інформаційному агентстві УКРІНФОРМ за участі начальника управління Адміністрації Державної прикордонної служби України Юрія Ковбаси 5 квітня відбулася прес-конференція щодо розкриття деталей оборудок злочинної групи, яка намагалася дискредитувати державні органи, в тому числі і Державну прикордонну службу, використовуючи схему незаконного ввезення в Україну транспортних засобів польської і литовської реєстрації.

На початку заходу зазначалося, що основними напрямками діяльності оперативних підрозділів Держприкордонслужби України є боротьба з організованою злочинністю, запобігання, документування і припинення злочинів, протидію яким віднесено до компетенції прикордонної служби. Не залишаються поза увагою і інші елементи, зокрема намагання окремих осіб дискредитувати прикордонне відомство як перед суспільством, так і перед керівництвом держави. Про це повідомляють у Державній прикордонній службі.

Одним із таких прикладів є викриття кола осіб, котрі незаконно і зухвало спробували взяти на себе повноваження державних органів, як прикордонної служби, так і митниці, та організували протиправну схему.

«З метою швидкого збагачення, обману громадян – потенційних покупців, злочинці вигадали схему обходу законних шляхів ввезення в Україну викрадених транспортних засобів і їх подальшої легалізації на території нашої держави. Підроблені бланки документів, печаток, штампів, їх проставляння замість уповноважених представників влади вселили в них сподівання безкарності», – зазначив. Юрій Ковбаса.

Отримавши перші сигнали таких злочинних спроб, прикордонниками спільно з органами прокуратури Волинської області проведено заходи документування протиправної діяльності в рамках досудового розслідування. Робота тривала більше року. Крім того, чітко з’ясовано механізм здійснення протиправної діяльності, який полягав у незаконному ввезенні в Україну з Польщі автомобілів польської та литовської реєстрації через пункт пропуску «Ягодин».

Наразі підтверджено незаконне ввезення ними через цей пункт пропуску понад 130 транспортних засобів.

Після формування доказової бази на завершальній стадії документування за дорученням органів прокуратури оперативними підрозділами із залученням спецпідрозділу Держприкордонслужби «Дозор» і співробітників СБУ 30 березня у 7 фігурантів справи проведено обшуки у приватних господарствах Любомльського району Волинської області. Як результат, повністю підтверджено злочинну діяльність і вилучено ще ряд транспортних засобів та велику кількість речей і предметів, які буде використано як докази у суді.

Зокрема, у ході обшуків виявлено 4 незаконно ввезених транспортних засоби, 32 комплекти номерних знаків на автомобілі польської та української реєстрації, підроблені даташтампи прикордонних і митних органів. Також знайдено окремі елементи відтисків і штампів на українській і польській мовах, що використовувались для підробляння різних документів, підроблені печатки польських нотаріусів, більше 1 тисячі бланків контрольних талонів, понад 60 польських свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, близько 60 пакетів документів на автомобілі, в тому числі і підроблені бланки доручень на право керування, поліси страхування, договори купівлі-продажу.

Вилучені транспортні засоби, предмети і речі, що мають значення для кримінального провадження, як речові докази, передано компетентним органам.

 

Коментарі
07 Квітня 2018, 01:32
НЕ ЗАНЕСЛИ ГРОШІ КУДИ ТРЕБА ВОТ І НАКРИЛИ МИТНИКИ БЕРУТЬ ХАБАРІ ДІЛЯТЬСЯ І ВСЕ НОРМАЛЬНО НІХТО ДЕСЯТИЛІТТЯМИ НЕ НАКРИВАЕ
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024