Учні та вихованці закладів освіти Вишнівської громади розпочали освітній процес очно

19 Вересня 2023, 18:39
Учні та вихованці закладів освіти Вишнівської громади розпочали освітній процес очно 221
Учні та вихованці закладів освіти Вишнівської громади розпочали освітній процес очно

Попри воєнний стан в країні, цьогоріч учні та вихованці закладів освіти Вишнівської громади розпочали освітній процес очно. 

В освітніх закладах підготовка до навчального року пройшла належно, оновили матеріально-технічну базу, створили безпечні та комфортні умови для перебування дітей. Про це інформують у громаді. 

Для підготовки закладів до нового навчального року із бюджету Вишнівської сільської ради виділили близько 2,5 мільйона гривень.

Першочерговим завданням стало створення безпечного середовища для усіх учасників освітнього процесу. Так, на облаштування укриття в Олеському ліцеї  спрямували понад 350 тисяч.

В кожному закладі освіти провели поточні та капітальні ремонти. 

Зокрема, в Хворостівському ліцеї та в Бережецькій гімназії замінили вікна на енергозберігаючі, вартістю понад 1,5 мільйона. 

Здійснили капітальний ремонт електромережі в Радехівській гімназії  на суму 450 тисяч. В опорному закладі «Вишнівський ліцей» провели поточний ремонт харчоблоку, замінили 16 дверей до класів та організували новий комп’ютерний клас (7 моноблоків) на суму  570 тисяч. 

На Римачівський ліцей спрямували близько 80 тисяч для облаштування інклюзивно-ресурсної кімнати, проведення поточного ремонту та придбання шкільних меблів. 

Для Машівського ліцею виділили 154 тисяч на будівельні матеріали для проведення поточного ремонту, на придбання лавок, стільців для актової зали, шкільних меблів (14 комплектів парт та 1 дошка) та на оновлення системи електрики.  

Понад 72 тисячі виділили на потреби Штунського ліцею, де провели поточний ремонт приміщень, замінили вхідні двері, 14 енергозберігаючих вікон, встановили натяжну стелю та засоби освітлення в приміщенні шкільного музею.

Крім того,  у всіх семи закладах дошкільної освіти провели поточні ремонти приміщень та найпростіших укриттів, закупили побутову техніку та меблі, відповідно до потреб на суму понад 170 тисяч.

Разом з тим, завдяки проєкту USAID «ГОВЕРЛА»  заклади освіти отримали нове кухонне обладнання у харчоблоки (морозильні та холодильні шафи, електроплити, лінії роздач, кухонні столи та меблі, посудомийні та підлогомийні машини, столовий посуд та прибори) на суму понад 1 млн., грн..

Наразі, задля  комфортного перебування учасників освітнього процесу,  в усіх закладах освіти громади інтенсивно проходить підготовка до осінньо – зимового періоду та до опалювального сезону.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024