У Полапівської школі психологи та соцпедагоги обмінювалися досвідом

04 Квітня 2018, 09:00
2435

Практичний психолог Полапівської ЗОШ І-ІІІ ст. Олена Олександрівна Лукашук провела заняття з елементами тренінгу для учнів 8 класу на тему: «Формування комунікативних навичок спілкування».

Діти, під керівництвом психолога, знайомилися з терміном спілкування, видами спілкування, вчилися секретам спілкування, – йдеться на сайті відділу освіти.

Працюючи в групах, учні будували «Вавілонську вежу» спілкуючись лише невербальним способом, шукали спільні та відмінні риси характеру у своїх однокласників, ділилися враженнями та відчуттями, створювали «Колаж побажань».




Методист РМК Валентина Трач ознайомила учасників районного семінару з методичними рекомендаціями щодо роботи фахівців психологічної служби по формуванню навичок ефективного спілкування.

Вона наголосила, що спілкування – це взаємодія людей і спілкуючись, ми передаємо одне одному знання, досвід, обмінюємось думками і враженнями, ділимося почуттями, відкриваємо інших і при цьому пізнаємо себе. Тому так важливо у школі навчити дітей мистецтву спілкування.

Валентина Петрівна провела тестування з психологами на вміння спілкуватись, залучила їх до виконання ряду вправ: «Двоє з однією ручкою», «Компліменти», «Побачення», «Несподівана картина».


Працюючи в групах, психологи ділилися думками з приводу того, що для них означає спілкування; вчилися зрозуміти одне одного спілкуючись невербально та створюючи спільні малюнки; обговорювали правила ефективного спілкування.

На семінарі аналізувались питання атестації фахівців психологів, підготовки до виїзного засідання обласної ПМПК та робота із старшокласниками по підготовці до ДПА та ЗНО.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024