На «Ягодині» конфіскували фурнітури до дверей на 100 тисяч доларів

03 Квітня 2018, 12:45
2238

Волинські митники попередили спробу недобросовісного експорту. Київський підприємець підписав контракт з неіснуючим кіпрським офшором.

У пункті пропуску «Ягодин» волинські митники тимчасово, до рішення суду, вилучили вантаж з товаром «фурнітура до дверей в асортименті» вагою понад 42 тони загальною фактурною вартістю понад 100 тисяч доларів США, повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

Причиною вилучення та складання протоколу про порушення митних правил став аналіз товаросупровідних документів, оформлених Київською митницею ДФС.

Читайте також: «В українця на «Ягодині» конфіскували понад півтора мільйона гривень».

Зокрема, у них зазначалося, що зовнішньоекономічна операція експорту здійснюється на виконання контракту консигнації (реалізації товару) між українською та кіпрською компаніями.

Проте на офіційному сайті державного реєстратора компаній, підприємств та фірм на території Кіпру будь – якої інформації про контрагента з такою назвою, печаткою, реквізитами чи адресою не було виявлено.

Сумніви волинських митників підтвердили у секторі Інтерполу Головного управління національної поліції у Волинській області: у Республіці Кіпр названої у контракті компанії не зареєстровано.

Відтак, директора київського підприємства у судовому порядку притягнуть до адміністративної відповідальності за дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

Згідно зі ст. 483 Митного Кодексу України це тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Крім того, візуальний відтиск печатки неіснуючого кіпрського підприємства надісланий в правоохоронні органи для його вивчення щодо інших можливих правопорушень у сфері зовнішньоекономічної діяльності київського ТзОВ.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром