Оштрафували водія, який посеред ночі у Вишневі відмовився пройти алкотест

17 Серпня 2023, 17:09
Суд 1476
Суд

Оштрафували водія, якого посеред ночі зупинили у Вишневі однойменної громади, а той відмовився пройти алкотест.

Про це стало відомо з постанови Любомльського суду від 3 серпня.

28 травня о 02:13 по вулиці Володимирській в селі Вишнів чоловік керував автомобілем TOYOTA RAV-4 HYBRID з ознаками наркотичного сп`яніння, від проходження огляду у встановленому законом порядку з метою встановлення наркотичного сп`яніння відмовився.

В судове засідання не з`явився, захист своїх прав та інтересів доручив адвокату.

Захисник в судовому засіданні вину та факт наркотичного сп`яніння підзахисного заперечив.

Із відеозапису поліцейських установили, що зупинка була підставною у нічний час дії комендантської години, після чого поліцейський виявив ознаки наркотичного сп`яніння: розширені зіниці, виражене тремтіння рук, сповільненість мовлення та запропонував пройти огляд на предмет встановлення наркотичного сп`яніння у лікувальному закладі.

Чоловік погодився пройти такий огляд, проте після прибуття до медичного закладу вчинив все необхідне, щоб не проходити такий огляд, при цьому словесно висловлював згоду на проходження огляду. 

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення та оштрафував на 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Постанова протягом десяти днів з дня її винесення може бути оскаржена в апеляційному порядку до Волинського апеляційного суду через Любомльський районний суд.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024