Відпочивали та навчалися: у Любомлі школярі на природі вчилися писати новини

15 Серпня 2023, 15:42
Школярі створюють новину 1514
Школярі створюють новину

У Любомлі відбулося заняття гуртка з медіаграмотності Район.Діти.

Цього разу заняття було незвичним, адже локацію обрали у лісі неподалік міста. Організувати велоподорож допомогла вчителька Студії інтелектуального розвитку «ВсеЗНАЙ» Оксана Левчук.

Зі школярами зустрівся журналіст Район.in.ua Олександр Хоміч

На лісовій галявині діти пограли у волейбол та інші ігри. На вогнищі посмажили апетитні ковбаси та українське сало, адже школярі добре зголодніли під час активностей.  

Опісля учні ознайомилися із процесом створення новин та послухали про основні стандарти їх написання. 

Школярі отримали можливість ознайомитися з різними жанрами журналістики, такими як інтерв'ю, новина, стаття, репортаж.

Спікер детально розповів про вимоги до написання новин, пояснивши, що вибір теми є одним з найважливіших аспектів написання тексту, також наголосив на необхідності фокусування на головних деталях події.

Після теоретичної частини учасники велоподорожі мали можливість застосувати свої знання на практиці. Вони отримали завдання написати новину про свою веломандрівку. Для виконання завдання поділилися на дві команди, хтось створював новинку самостійно.

Після написання діти зачитували свої роботи та разом з журналістом аналізували свої, виявляли помилки та вивчали, як покращити свої навички.

Така практична робота допомогла учням краще зрозуміти процес створення текстів. Діти також проявили свою творчість, здатність аналізувати та робити висновки.

Заняття було цікавим і пізнавальним для всіх учасників гуртка. Вони отримали важливі знання і навички написання новин, які можуть бути корисними у майбутньому.

На завершення для змучені, але задоволені діти повернулися на велосипедах до Любомля з пізнавальної мандрівки з чудовими враженнями. 

Нагадаємо, національна мережа гіперлокальних видань Район.in.ua запрошує волинських школярів стати учасниками гуртків з медіаграмотності.

Учасниками можуть стати діти віком від 12 років, які проживають у громадах Волині: Поромівській, Любомльській, Володимирській, Шацькій, Павлівський, Рожищенській, Ковельській, Ківерцівській, Ратнівській та інших громадах. Такі зустрічі зі школярами будуть проходити протягом року.

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024