З початку року відмовили у пропуску близько 7,2 тисячі осіб, які намагалися виїхати за системою «Шлях»

09 Серпня 2023, 14:55
Контроль 498
Контроль

Державна прикордонна служба України продовжує вживати заходів, щоб унеможливити зловживання системою «Шлях» для незаконного виїзду за кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Про це інформують у ДПСУ.

Упродовж липня під час прикордонного контролю більш як 700 громадянам України, котрі їхали як водії суб’єктів господарювання, було обґрунтовано відмовлено у виїзді за межі України. А загалом, з початку цього року прикордонники відмовили у пропуску близько 7,2 тисячі осіб, які намагалися виїхати за кордон через систему «Шлях» не маючи для цього достатніх підстав.

Держприкордонслужба зафіксувала, один відсоток осіб, які з початку 2023 року виїхали по системі «Шлях», не повернулися в Україну після завершення визначеного 60-денного терміну перебування за кордоном. Стосовно суб’єктів господарювання, які «гублять» водіїв, вживаються відповідні санкції. 

Так, минулого місяця за інформацією Держприкордонслужби Укртрансбезпека припинила доступ до системи Шлях 13 ліцензіатам. Разом з тим, оперативні підрозділи Держприкордонслужби у взаємодії з іншими правоохоронними органами викривають злочинні схеми організації незаконного виїзду військовозобов’язаних під виглядом перевізників чи волонтерів. Зазначимо, що така діяльність є кримінальною. 

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України статтею 332 Кримінального Кодексу України передбачено позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, а за певних обставин і до дев’яти років з конфіскацією майна.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024