єЧерга «Ягодин - Дорогуськ» перші автобуси перетнули кордон за записом

01 Серпня 2023, 19:58
Автобус 1528
Автобус

На українсько-польському кордоні у пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» розпочалося тестування електронної черги для автобусів, що виїжджають з України.

22 автобуси вже перетнули кордон в пункті пропуску «Ягодин - Дорогуськ» за записом в єЧерзі. Про це інформують в Укртрансбезпеці.

Із 1 серпня рух автобусів регулярних рейсів через МАПП «Ягодин – Дорогуськ» можливий лише за записом в Електронній черзі перетину кордону на сайті.

Графік руху автобусів залишається незмінними. Пасажирським перевізникам, що зареєструвались в онлайн-черзі варто приїздити до пункту пропуску у передбачений автобусним маршрутом час. В тестовому періоді система не пропонуватиме час заїзду на пункт пропуску для автобусів. 

Для бронювання місця в єЧерзі водію автобусу потрібно:

  • на сайті echerha.gov.ua натиснути “Стати в чергу”;
  • обрати “Автобус” та натиснути “Стати в чергу”;
  • обрати пункт пропуску “Ягодин – Дорогуськ. Для автобусів”;
  • заповнити дані водія, дані автобуса;
  • перевірити всі внесені дані та натиснути “Стати в чергу”.

Важливо:

  • водій автобуса може продовжити чергу 1 раз на 4, 6, 8 або 10 годин, якщо йому знадобилося більше часу на дорогу;
  • дані про водія чи транспортний засіб можна змінити 1 раз. При цьому місце в черзі буде збережене.

Станом на 10:30 1 серпня за записом в електронній черзі кордон перетнуло 22 автобуси, що курсують за регулярними рейсами.

Проєкт «Електронна черга перетину кордону» реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з Міністерством цифрової трансформації, Державною службою з безпеки на транспорті, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури, Державною митною службою та Державною прикордонною службою за підтримки USAID /UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024