У Любомлі відбулося третє заняття з медіаграмотності

31 Липня 2023, 10:06
Учасники гуртка з медіаграмотності 555
Учасники гуртка з медіаграмотності

У Любомлі відбулося третє заняття гуртка з медіаграмотності у рамках проєкту Район.Діти.

Зі школярами зустрівся журналіст національної мережі гіперлокальних медіа Район.in.ua Олександр Хоміч у четвер, 27 липня.

Під час третього заняття говорили про соцмережі та розбиралися, що потрібно знати дітям, аби захиститися від шахраїв.

Діти дуже зацікавилися темою.

Вони пройшли тест «Нема життя без інтернету», щоб визначити, чи не залежні вони від інтернету. Результати тесту показали, що учасники гуртка користуються інтернетом мудро та вміють себе контролювати. Залежних від інтернету не виявили.

Також журналіст розповів історію австралійської моделі та блогерки Ессени О’Ніл. Своїм прикладом дівчина продемонструвала всю фальшивість умовно ідеального віртуального життя.

В ході заняття ознайомилися зі способами шахрайства в інтернеті.

Учасники гуртка ділилися своїми історіями, пов'язаними із шахраями: декому з дітей приходили повідомлення з текстом «Це ти у фільмі?» і підозрілим посиланням.

Присутні охоче поділилися порадами, як уникнути шахрайства. Наголошували на тому, що все потрібно перевіряти.

Наприкінці заняття ознайомилися з тим, як налаштувати приватність у соцмережах.

Завдяки проєкту «Район.Діти» волинські школярі отримують можливість не лише отримати необхідні знання, а й реалізувати свої творчі потенціали у журналістській сфері. Цей проєкт сприяє розвитку медіаграмотності серед молоді та формує в них вміння критично мислити, аналізувати інформацію та використовувати її з користю для себе та інших.

Нагадаємо, національна мережа гіперлокальних видань Район.in.ua запрошує волинських школярів стати учасниками гуртків з медіаграмотності.

Учасниками можуть стати діти віком від 12 років, які проживають у громадах Волині: Поромівській, Любомльській, Володимирській, Шацькій, Павлівський, Рожищенській, Ковельській, Ківерцівській, Ратнівській та інших громадах. Такі зустрічі зі школярами будуть проходити протягом року.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024