Мосир: люди перекрили дорогу і не пускали лісовозів

23 Березня 2018, 10:32
3468

Взаємини місцевих жителів і лісівників непрості вже тривалий час. А все через те, що навколишня місцина багата на лісові ресурси, отож завантажені деревиною лісовози ДП «Любомльський лісгосп» частенько розбивають дороги.

Останньою ж краплею у чаші терпіння став той факт, що вантажівка, яка приїхала за деревиною, розвертаючись у центрі села Мосир, понищила огорожу неподалік сільського хреста-оберега, – пише КОРДОН.

Можливо, конфлікту й не було б, якби водій фури, що належить одній із фірм-клієнтів «Любомльського лісгоспу», замість накивати п’ятами, вибачився б перед людьми і пообіцяв полагодити паркан.

Відтак, вранці 22 березня, селяни перекрили дорогу до Мосира неподалік повороту на Ладинь. Підтримати їх прибули депутат Вишнівської ОТГ Тетяна Повшук і помічник народного депутата Ігор Торба. Нагодився сюди й виконувач обов’язків Ладинського сільського старости Юрій Вітрук.

Претензії довелося вислуховувати головному лісничому ДП «Любомльський лісгосп» Василю Романюку.

Люди, насамперед, вимагали негайно полагодити огорожу, на що представник лісгоспу відповів, що все буде відремонтовано вже наступного дня.

Йшлося і про перевантажування деревини просто на узбіччі дороги, хоча для цього у лісівників є спеціально визначені місця. У відповідь Василь Романюк визнав, що й справді перевантаження іноді роблять на узбіччі, якомога ближче до місця рубки, але це для того, щоб не розбивати головної дороги, перевозячи лісопродукцію до перевантажувальних пунктів.

Звучали й численні нарікання на те, що автомобілі з деревиною постійно руйнують дорогу, й не останню роль у цьому відіграє те, що лісу, на думку громади стали вивозити значно більше.

До речі, торік за кошти Вишнівської ОТГ (300 тисяч гривень, ще стільки ж на умовах співфінансування мала виділити обласна влада, але обіцянка виявилася цяцянкою) було відремонтовано частину шляху від автотраси Піща—Верба—Павлівка до села Ладинь, втім сьогодні від ремонту немає й сліду. І це при тому, що останнім часом ще тримається морозна погода, а що буде, коли потепліє і розтане сніг, страшно уявити…

Саме тому громада вимагала від лісівників активніше допомагати в утриманні дороги, адже їхній транспорт руйнує її найбільше. Представник лісгоспу у свою чергу пообіцяв дослухатися до вимог громади, зазначивши, зокрема, що ремонт розпочнуть, щойно розтане сніг і добре підсохне.

Наостанок активісти зауважили, що коли лісівники не дотримають слова, вони знову перекриють дорогу і на цей раз людей буде значно більше.

Коментарі
24 Березня 2018, 08:05
НЕМАЄ ЧИМ ПАЛИТИ-ГАЗ ДОРОГУЩИЙ
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39