У травні Волинська митниця направила до держбюджету майже 2,3 мільярда гривень

06 Червня 2023, 14:37
Волинська митниця 760
Волинська митниця

У травні Волинська митниця адмініструвала 2,29 мільярда гривень платежів, які перерахували до Державного бюджету учасники зовнішньоекономічної діяльності. 

 Обсяги оподаткованого імпорту у звітному місяці зменшилися за вагою на 21 відсоток - далося взнаки блокування Дорогуська польськими автоперевізниками. Про це інформують у Волинській митниці.

Однак зросли рівні митної вартості та податкового навантаження на ввезення товарів. Тож загалом доведений митниці індикативний показник доходів перевиконаний на 4,6 мільйона гривень.

Основними бюджетоформуючими товарами у травні були імпортовані: легкові автомобілі, трактори та інші моторні транспортні засоби, мінеральні добрива, риба, телефонні апарати. Порівняно з попереднім квітнем суттєво збільшилися митні платежі при ввезенні: легкових автомобілів, сільськогосподарських машин, холодильників та морозильників, томатів, бітуму.

🔍 Для забезпечення цих надходжень державної скарбниці митницею вживалися заходи, спрямовані на недопущення випадків заниження бази оподаткування, контролю за правильністю класифікації товарів, їх якісних та кількісних показників, а також правомірності надання пільг учасникам ЗЕД.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024