На Любомльщині для школярів стартував проєкт Район.Діти

28 Травня 2023, 16:06
На Любомльщині для школярів стартував проєкт Район.Діти 786
На Любомльщині для школярів стартував проєкт Район.Діти

У Любомлі для школярів провели перше заняття гуртка з медіаграмотності у рамках проєкту Район.Діти.

Зустріч зі школярами 27 травня провів журналіст національної мережі гіперлокальних медіа Район.in.ua Олександр Хоміч, повідомляє Район.Любомль.

На вступному занятті учні знайомилися із базовими поняттями: «медіа», «медіаграмотність», «види медіа».

Школярі брали активну участь в обговоренні щодо впливу медіа на повсякденне життя та наводили власні приклади такого явища.

Поговорили також і про безпеку в соцмережах, зокрема про необхідність критично мислити та перевіряти сумнівну інформацію, вчитися розрізняти фейки та не піддаватися на гачок шахраїв.

Окрім обговорень про поняття медіаграмотності, діти мали змогу пограти цікаві ігри. Хлопці й дівчата ділились на команди та пояснювали терміни пов‘язані з темою уроку. Скільки слів вгадали, на стільки фішка просувалася по ігровому полю. 

Журналіст розповів про роботу мережі Район.in.ua. На завершення зауважив, що надалі на заняттях гуртків у рамках проєкту «Район.Діти» вони зможуть: опанувати базові знання з медіаграмотності, здобути основні навички журналістів, фотографів, отримати практичні поради, як перевіряти повідомлення у соцмережах, дізнатися, як використовувати медійність у майбутній професії. 

Найактивніші учні, за бажанням, матимуть змогу пройти журналістську практику у мережі Район.in.ua.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024