На Любомльщині 60% квартирних злодіїв потрапляють до суду

08 Березня 2018, 11:13
1869

Щороку на Волині стається близько 3 тисяч пограбувань, пов’язаних з проникненням у житло чи іншу приватну власність, – пише Нromadske.volyn.

Однак, як показує практика, покарання згідно кримінального законодавства загрожує лише третині цих злодіїв. Решта справ до суду «не доходять».

Найнижчий показник щодо доведення справ до суду протягом звітного періоду у слідчих Любешівського, Шацького, Іваничівського та Ківерцівського відділків – менше 20%. Найвищий – у Слідчого управління ГУ НП у Волинській області, співробітників Старовижівського та Маневицького райвідділів.

Відсоток переданих до суду справ за фактами крадіжок з проникненням у Любомльському районі (за 2017) становить 60%.

Загальний відсоток доведення до суду справ про крадіжки з проникненням в області – 30,7%.

Задля справедливості слід зауважити, що крадіжки, вчинені протягом звітного періоду, можуть бути «розкриті» і через кілька років. Проте серед справ доведених до суду у 2017-ому, напевне, є й такі що стосуються пограбувань попередніх років.



За таких умов і рівня розкриття злочинів, пов’язаних з проникненням у житло та іншу приватну власність, крадії почуваються достатньо впевнено.

Яскравим доказом цього є той факт, що у 2015 році «квартирні злодії» проникли у будинок начальника Рожищенського райвідділу поліції Олександра Басалика. Проте навіть за цим, принциповим для правоохоронців, фактом зловмисників не покарано, бо їх досі не знайшли.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром