Відкрили меморіальну дошку полеглому воїну з Любомльщини

08 Травня 2023, 22:23
Відкрили меморіальну дошку полеглому воїну з Любомльщини 1254
Відкрили меморіальну дошку полеглому воїну з Любомльщини

 

У Зачернецькій гімназії колишнього Любомльського району відкрили меморіальну дошку полеглому воїну Миколі Булавці, який свого часу працював у цьому навчальному закладі. 

Благородну справу ініціював та втілив у життя колектив гімназії: частково за особисті, частково —  за кошти, залучені з інших джерел. Про це інформує Наше життя.

В урочистому відкритті взяли участь батьки, воїна, його сестра з сім’єю, побратим Микола Морозюк з села Вигнанка, голова Смідинської громади Оксана Піцик, староста Зачернецького округу Іванна Пухова, школярі, односельці. Настоятель Свято-Михайлівського храму с. Зачернеччя отець Володимир провів обряд освячення дошки.

Учасники ознайомилися з біографією Героя, вшанували його пам’ять хвилиною мовчання. До сліз учасників заходу зворушила пісня Олени Білоконь «Журавлі» у виконанні директора Луківської школи мистецтв Тетяни Сачук.

«Він працював порівняно недовго, але дуже добре себе зарекомендував.  Був  хорошим, відповідальним, спокійним, врівноваженим, легко влився у колектив, — пригадує директор Зачернецької гімназії Ольга Вавринчак. — Брав участь і в загальношкільних заходах. Всю роботу виконував відповідально. Знала: якщо Миколі щось доручу, перевіряти немає потреби, бо виконає все як належить».

 

Нагадаємо, родом Микола Булавка з села Черемошна Воля Головненської громади, де з’явився на світ 23 серпня 1974 року. Останні кілька років проживав у Зачернеччі. 

Лави захисників України поповнив 7 березня. 23 березня він потрапив під ворожий артилерійський обстріл поблизу села Засілля Вітовського району на Миколаївщині, був тяжко поранений і наступного дня помер. Похований на кладовищі села Нудиже.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024