Побачить все: на кордоні почали використовувати ручні рентгенівські сканери

18 Квітня 2023, 10:20
Рентгенівський сканер зворотного розсіювання в роботі 2909
Рентгенівський сканер зворотного розсіювання в роботі

Віднедавна українські прикордонники почали використовувати ручні рентгенівські сканери зворотного розсіювання.Про це інформують у Держприкордонслужбі.

Ручні рентгенівські сканери зворотного розсіювання Videray PX1 Державна прикордонна служба України отримала у рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні – Стійкість» за фінансової підтримки Європейського Союзу, виконавцем якого виступає Міжнародний центр розвитку міграційної політики.

Комплекс заходів спрямований на недопущення незаконного переміщення через кордон з використанням обладнаних схованок осіб, зброї, наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, боєприпасів, вибухових речовин, заборонених для переміщення матеріалів і предметів.

PX1 – це високотехнологічне обладнання для сканування зворотного розсіювання, призначене для виконання його експлуатаційних функцій навіть в екстремальних умовах. Прилад дозволяє проводити дослідження особистих речей, транспортних засобів, пакунків та, навіть, споруд у пошуках органічних або неорганічних матеріалів, які можуть бути мимоволі або навмисно приховані.

Результативні випадки протидії незаконному переміщенню через кордон заборонених предметів та матеріалів свідчать про ефективність застосування новітніх технічних приладів. Сканер дозволяє запобігати спробам незаконного перевезення людей з використанням обладнаних схованок у транспортних засобах, виявляти приховані зброю, наркотичні речовини, інші заборонені предмети.

Ще однією перевагою нового мобільного сканера є те, що попри його спорідненість із рентгенівськими апаратами доза опромінення для людини, яка його використовує – мізерна. До прикладу, доза опромінення яке отримує людина під час флюорографії дорівнює трьом рокам щоденної роботи із сканером Videray PX1.

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024