Любомль: рідні померлої породіллі з’ясовують подробиці її смерті

28 Лютого 2018, 10:05
12532

Медики кажуть, що смерть 34-річної любомльчанки Юлії Оніщук настала через розрив селезінки. Однак рідні не розуміють, чому таке могло статися зі здоровою людиною.

Подробиці трагедії – у сюжеті каналу НТН.

Нагадаємо, 12 лютого жінка померла після важких пологів, під час яких вона втратила багато крові, якою з нею поділилося кілька десятків небайдужих жителів району.

Юлії робили кесарів розтин, у неї була сильна кровотеча, але травму помітили лише за кілька днів. Рідні не розуміють, чому таке сталося зі здоровою людиною.

Родина Онищуків-Гаврилюків із Любомля з болем розповідає про трагедію. 34-річна мама двох діток чекала на народження третьої донечки. Вагітність проходила тяжко, пологи почалися передчасно.

«Під час кесарського зашуміли, почали бігати, кричати. Адреналін, крові треба, було багато лікарів», – розповів чоловік померлої Олександр Оніщук.

Юлія народила донечку, утім у жінки не зупинялася кровотеча. Їй ставало дедалі гірше, перелили понад 10 літрів крові. Медики викликали лікарів з обласного центру. Після операції жінці стало легше.

«Перевели її в реанімаційне відділення. Вона вже приходила до тями, уже з трудом, але говорила», – каже чоловік.

Мама Юлії розповідає: у доньки двічі зупинялося серце. На третій день, попри запевнення лікарів, що жінці ліпше, вона померла.

«Як можна не спасти дитину в такий час? Це кесарське, не те, що родила вона. Робіть щось, а не вбивайте. Вони вбили!» – емоційно каже мама Валентина Гаврилюк.

Рідні не розуміють, чому таке сталося зі здоровою людиною.

«Уже другий раз приїхали з Луцька консультанти, почали робити ту операцію, виявили розрив селезінки», – розповідає батько Юлії Василь Гаврилюк.

Обурені діями лікарів містяни прийшли на віче до Територіально медичного об'єднання Любомльського і Шацького районів.

Наталія Степанюк розповіла: у цій лікарні у неї померла мама.

«Вона тут лежала два тижні на збереженні, і їй казали спочатку, що кесарити, другий раз – не кесарити. Якби її прокесарили – може, б вона була здорова. І мали б зараз і маму, і братика. Але що, як їм потрібно було гроші в кишеню давати. Ми тих грошей не мали тоді».

Люди майже годину чекали на морозі, поки до них вийшло керівництво лікарні.

«Оперували, робили все, що можливо», – запевняє генеральний директор ТМО Володимир Дибель.

За життя півмісячної Меланії борються лікарі у Луцьку, а 9-річна Анастасія та 5-річний Михаїл більше не зможуть побачити мами.

«Ми ще до цього часу не сказали меншому хлопчикові, що нема мами, бо не можемо сказати», – розповідає мама Юлії.

Родичі сподіваються, що хтось відповість за їхню втрату. Утім максимальне покарання за неналежне виконання професійних обов'язків – це два роки позбавлення волі.

 

28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024