На Любомльщині підлітки ігнорують ПВК «Редан», а поліція контролює ситуацію

02 Березня 2023, 11:21
ПВК «Редан»/ фото ілюстративне 2652
ПВК «Редан»/ фото ілюстративне

ПВК «Редан» вже в Україні. Хвиля цього руху дісталась й до Волині. У Луцьку 27 лютого біля ТРЦ «ПортCity» представники молодіжної субкультури зібрались на так звану «сходку». Поліція затримала групу підлітків для проведення роз'яснювальної роботи.

Чи знайшла ця субкультура своїх прихильників на Любомльщині, кореспондент Район.Любомль дізнавався у спілкуванні з інспекторкою сектору ювенальної превенції Ковельського районного управління поліції ГУНП у Волинській області Яніною Соколюк.

«На Любомльщині ситуація спокійна. Поліцейські моніторять усі можливі соціальні мережі – поки таких фактів не виявляли. Станом на 1 березня не задокументовано жодного подібного інциденту скупчення підлітків з метою бійок», – розповідає Яніна Соколюк.

Начальниця відділу освіти Любомльської міської ради Наталія Оксентюк розповіла, що випадків скупчення представників субкультури серед підлітків громади не було.

«Проте вчора бачила в новинах, що в Ковелі, ніби, підлітки збирались, тому сьогодні зранку ще раз обговорили це питання і готуємо листи на адміністрації шкіл, щоб ще раз провели бесіди з дітьми і батьками», – говорить пані Наталія.

Читайте такожКілька думок про Редан

Самі ж підлітки на Любомльщині розповідають, що про субкультуру чули та читали чимало, бо ж за останні кілька днів це топ-тема усіх новинних ресурсів. Дехто з них про це ще не чув. Проте ні вони, ні їхні друзі не є прихильниками масових бійок. 

Редакція Район.Любомль закликає місцевих жителів із пересторогою ставитися до скупчень підлітків у громадських місцях та у разі підозрілих дій повідомляти поліцію.

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024