Уродженка Гущі отримає посвідчення ветерана ОУН-УПА і 400 гривень надбавки до пенсії

20 Лютого 2018, 11:01
1520

Такий результат першого в цьому році засідання спеціальної комісії обласної ради з питань розгляду матеріалів про визначення статусу ветеранів ОУН-УПА, яку очолює перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

Сесія 8 лютого оновила склад комісії, обравши її секретарем працівника відділу з питань юридичного забезпечення діяльності ради Ірину Прус, – йдеться на сайті Волинської обласної ради.

За результатами роботи комісії посвідчення ветерана ОУН-УПА отримають ще троє мешканців Волині. Серед них Олена Василівна Сацюк, 1924 року народження, уродженка села Гуща, нині проживає у місті Любомлі.

Справи заявників, копії рішень комісії та посвідчень ветерана ОУН-УПА передаються в департамент соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації для нарахування відповідних виплат.

«На жаль, людей, які безпосередньо причетні до визвольних змагань ОУН і УПА і можуть претендувати на статус ветерана УПА, стає дедалі менше. Якщо півроку тому їх було 209, то на початок лютого залишилося 192. Таку інформацію надали комісії в департаменті соціального захисту населення Волинської ОДА.

Після засідання комісії з розгляду нових заяв ми спромоглися дещо збільшити цю цифру – до 195… З березня цього року ці ветерани отримуватимуть із обласного бюджету по 400 гривень доплати до пенсії щомісяця, – прокоментував результати роботи комісії Олександр Пирожик.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024