Чому Любомльщина досі без голови райдержадміністрації

14 Лютого 2018, 18:06
2879

Три райдержадміністрації на Волині залишаються без очільників.

Мова про Любомльський, Горохівський та Любешівський райони. Очільники цих РДА достроково покинули свої посади через різні причини, зокрема, корупцію, – інформує Під прицілом.

Нові голови у кабінетах райдержадміністрацій так і не з'явились. Чому, наразі невідомо.

Втім є певні міркування щодо даного питання:

1. Наймовірніше, нові голови РДА будуть призначені після зміни очільника облдержадміністрації Володимира Гунчика. У такий спосіб під нового керманича Волині сформують команду у районах.

2. Якщо райони вже тривалий час обходяться без голів РДА і все більшої ваги набирають ОТГ (об'єднання територіальних громад), то, можливо, така інституція як райдержадміністрація віджила свій термін і утримання її цілого бюрократичного апарату неактуальне в сучасних реаліях?

3. Звільнені хабарники можуть повернутись на посади. Справи можуть закрити, громадськість трохи підзабуде про гріхи керівників і їх тишком відновлять на знайомих місцях роботи.

Відзначимо, що екс-голова Любомльської РДА є хорошим другом губернатора Володимира Гунчика і справу про його корупційні діяння намагаються чимшвидше й тихіше залагодити, без суттєвих наслідків для чиновника.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024