Консульства України в Польщі зможуть одружувати українців

25 Січня 2023, 23:57
Обручки 241
Обручки

Дипломатичні установи України за кордоном зможуть проводити державну реєстрацію актів цивільного стану з використанням відповідного реєстру.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на Мінреінтеграції, закордонні дипломатичні установи України тепер зможуть користуватися Державним реєстром актів цивільного стану громадян. Це дасть їм можливість проводити держреєстрацію актів цивільного стану, вносити зміни до актових записів цивільного стану, поновлювати й анульовувати їх.

Відповідне рішення 24 січня 2023 року ухвалили на засіданні Кабміну.

Також закордонні дипломатичні установи зможуть повторно видавати свідоцтва про держреєстрацію та витяги з реєстру. Документи видаватимуться незалежно від місця зберігання паперового носія.

Таким чином, українцям за кордоном буде спрощено доступ до послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану і скорочено строки їх отримання в закордонних дипломатичних установах України.

Закордонні дипломатичні установи, які здійснюватимуть надання послуг у сфері держреєстрації актів цивільного стану з використанням зеєстру, будуть визначені Міністерством закордонних справ.

Прийняте рішення набуде чинності через 10 днів після його опублікування.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39