Через «Ягодин» під виглядом гумдопомоги ввезли 46 тонн креветок

25 Січня 2023, 10:08
Креветки 821
Креветки

Волинські митники виявили перевізника, який ввіз до України 46 тонн морожених креветок та задекларував їх гуманітарною допомогою.

Про це повідомляє Волинська митниця.

Завдяки системним комунікаціям на Волині викрили недоброчесного міжнародного перевізника, який у вересні минулого року двома рейсами через «Ягодин» ввіз до України 46 тонн морожених креветок. 

Водії власноруч і під особистий підпис задекларували їх гуманітарною допомогою, вказавши отримувачем харківську благодійну організацію. Однак, як з'ясувалось під час ініційованої Департаментом боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби перевірки, у Харкові не знали, не очікували та не отримували на свою адресу цього вантажу.

Опитані волинськими митниками водії зізналися, що доставили ці креветки на склад у місті Київ. А чому внесли в декларацію неправдиві відомості щодо отримувача - пояснювати відмовились.

Згідно зі ст. 483 Митного кодексу України, подання митному органу як підстави для переміщення товарів документів, які містять неправдиві дані, тягне за собою конфіскацію предметів правопорушення та штраф у розмірі їх повної вартості. Відтак, щодо обох водіїв Волинською митницею порушені справи, які передадуть на розгляд суду.

На час перетину кордону вартість цих 46 тонн «морожених креветок» за курсом НБУ становила майже 10 мільйонів гривень.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром