У Любомльському ТМО завдяки новітній апаратурі видаляють камені в сечовидільній системі

20 Січня 2023, 15:34
ОпераціяУ Любомльському ТМО завдяки новітній апаратурі видаляють камені в сечовидільній системі 832
ОпераціяУ Любомльському ТМО завдяки новітній апаратурі видаляють камені в сечовидільній системі

Серед найпоширеніших захворювань сечовидільної системи є нефролітіаз, нирковокам’яна хвороба, камені нирок.

Про те, чому виникають камені в нирках, як їх діагностувати та про методики лікування розповідає лікар-уролог Юрій Кучер. Про це інформують у Любомльському ТМО.

Причини виникнення каменів

Сечові камені формуються при зменшені кількості сечі (дегідратація) та /або підвищенні вмісту в сечі каменеутворюючих речовин. Дегідратація – один з основних факторів ризику утворення сечових конкрементів. Люди з певними захворюваннями (наприклад як подагра), і ті, що приймають певні медикаменти, є в групі ризику розвитку сечокам’яної хвороби. Дієтичні та спадкові фактори також грають велику роль в формуванні каменів нирок.

Діагностика

Найдоступнішим та найбезпечнішим методом діагностики нирковокам’яної хвороби є ультразвукова діагностика. Найточнішим методом діагностики нирковокам’яної хвороби є комп’ютерна томографія.

Методи лікування

Лікування сечокам’яної хвороби включає: медикаментозне лікування, хірургічне лікування (малоінвазивні методики), літотрипсію. Лікування залежить від багатьох факторів: розмір та розміщення каменя, його хімічний склад, комплекція (вага) пацієнта, наявність у хворого супутніх захворювань.

Уретерореноскопія (УРС, URS) – ендоскопічний метод оперативного лікування при якому спеціальний інструмент з оптичною системою (камерою) проводять через сечовидільний канал (уретру) та через сечовий міхур у сечовід. Інструмент надає можливість огляду сечовода з середини на всьому протязі, дроблення каменів та ліквідації фрагментів.

Процедура виконується під загальним знечуленням. Середня тривалість може тривати від 20 до 30 хвилин.

Серед переваг такої операції:

– Операція малотравматична.

– Відсутність операційної рани та післяопераційних рубців.

– Середня тривалість перебування у стаціонарі – 3-4 доби.

Тел. для консультацій: 067 351 11 82

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024