У Любомлі вирішували питання «здачі молока» за новим стандартом

08 Лютого 2018, 11:15
3605

У рамках освітнього проекту «Зимова агрошкола» в Любомльському РЦЗ відбувся семінар за участі начальника відділу агропромислового розвитку Любомльської районної державної адміністрації Андрія Грижака.

Тема семінару: «Заготівля молока в особистих селянських господарствах» цікава та  актуальна  для жителів села, утримувачів ВРХ, ‒ повідомляють у Любомльському районному центрі зайнятості.

‒ З 1 січня 2018року в Україні змінюються вимоги до молочної сировини. Уже розроблений новий національний стандарт, який передбачає три сорти молока: екстра, вищий та перший. Наразі молоко, вироблене в господарствах населення, вважається другим сортом. З 1 липня переробні підприємства не зможуть приймати молоко другого ґатунку . Зважаючи на те, що молоко є однією із вагомих  дохідних статей  господарників, селяни повинні дбати про високу якість молока. Цього можна досягти шляхом безконтактного доїння корів та охолодження молока, що призупинить розвиток бактерій і дозволить протягом доби охолодити молоко, ‒ звертаючись до присутніх, зауважив Андрій Грижак.

Для невеликих господарств добрим способом прийти до підвищення якості молока може стати кооперація.

Начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Андрій Степанович  навів позитивні приклади  молочарських кооперативів, які успішно  працюють у Волинській області, та розповів про перспективи створення подібних кооперативів на теренах району. Найперше, в цьому повинні бути зацікавлені селяни, адже сьогодення вимагає сучасного мислення  та нових підходів в роботі.

Присутні на семінарі активно обговорювали різноманітні ситуації, дискутували щодо нововведень по заготівлі молока та державної підтримки в цій галузі. В результаті учасники  семінару зійшлися на думці, що створення молочарських кооперативів  сьогодні доцільно та може вирішити проблеми  сільгоспвиробників.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024