Любомльська дзюдоїстка зі збірною посіла п'яте місце у змішаному командному турнірі на ЧЄ

01 Листопада 2022, 18:43
Команда 376
Команда

В боснійському Сараєво завершилась континентальна першість серед спортсменів до 23 років. В заключний змагальний день були розіграні нагороди змішаного командного турніру.

Про це інформують у федерації дзюдо України.

Участь у ньому взяла і збірна України до складу якої увійшли: Назар Кулєшов (до 73 кг), Марат Крижанський (до 90 кг), Олексій Єршов та Євгеній Балєвський (понад 90 кг), а також Анастасія Чижевська, Софія Бордінських (до 57 кг), Наталія Чисяткова, Карина Саркісян (до 70 кг), Руслана Булавіна і Діана Семченко  (Любомль) (понад 70 кг).

У першому раунді наша команда мінімально перемогла сильну збірну Азербайджана (4:3). При рівному рахунку 3:3 було проведене жеребкування, де визначалися категорія, у якій буде проведений повторний поєдинок. У підсумку переможний бал нашій команді приніс Євгеній Балєвський, який завдяки утриманню здолав Руслана Насірлі.

У чвертьфіналі наша команда зустрічалася зі збірною Грузією, і знову доля поєдинку вирішувалася у додатковій сутичці. На цей раз на табло висвітилася категорія понад 78 кг, і на татамі вийшла срібна призерка індивідуальної першості Руслана Булавіна. Додаткового оптимізму додавало й те, що у першій сутичці з Софіо Сомкхішвілі тріумфувала саме наша спортсменка. Проте у додатковому поєдинку перемогу одержала вже грузинка, яка зуміла виконати кидок на іппон, і тим самим вивела свою команду до півфіналу.

Наша збірна відправилася боротися у втішний раунд, де зустрілася з господарями татамі з Боснії та Герцеговини, яку досить впевнено здолали з рахунком (4:2). Переможні бали для нашої команди принесли Назар Кулєшов, Наталія Чистякова, Руслана Булавіна та Євгеній Балєвський.

 У поєдинку за бронзу наші дзюдоїсти зійшлися з командою Угорщини, яка в свою чергу у півфіналі поступилася збірній Німеччини. З першого поєдинку зусиллями Назара Кулєшова наша команда вийшла вперед. Втім, вже у другій сутичці угорці зрівняли рахунок – доволі несподівано поступилася суперниці Наталія Чистякова.

У третьому поєдинку ще один бал для нашої команди приніс Марат Крижанський, який за менш ніж дві хвилини здолав Бенедека Тота. На жаль, надалі розвинути успіх нашим спортсменам не вдалося. Свої сутички програли Руслана Булавіна, Євгеній Балєвський та Анастасія Чижевська.

У підсумку наша збірна посіла підсумкове 5 місце у змішаному командному турнірі. Чемпіонами ж тут стала збірна Туреччини, яка у фіналі здолала команду Німеччини. Бронза – у грузинів та угорців.

В особистому заліку Діана Семченко зупинилася за крок до медалі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024