Замлиння: як любомльські ліцеїсти зі своїми наставниками у ксьондза колядували

26 Січня 2018, 10:41
4655

Вихованці навчального закладу разом зі своїми викладачами привітали отця Яна Бураса та працівників інтеграційного центру з Новим роком та Різдвом Христовим.

Про це на своїй сторінці Фейсбук написала Оксана Мохнюк.

«Вже стало доброю традицією для учнів ліцею на новорічні свята відвідувати інтеграційний центр «Замлиння», яким опікується отець Ян.

Ось і в цьому році учасники ансамблю народної пісні «Перевесло» та члени Євроклубу «Ровесник», що діє на базі ліцею, відвідали інтеграційний центр, поспівали колядок польською та українською мовами.

Цікавою була й розважальна програма, організована отцем Яном. Катання на санках по зимовому сніжному лісі, фотосесія на фоні чудової поліської природи, екскурсія інтеграційним центром, смачний домашній обід сприяли гарному настрою педагогів і учнів.

Отець Ян розповів про розширення центру: ремонт та обладнання ще одного корпусу, де буде знаходитись їдальня, каплиця та гостьові кімнати.

Приємно бачити, що кожного разу інтеграційний центр поповнюється новими картинами, іконами, які залишають в знак подяки вдячні художники-пленери.

Ось і цього разу ми любувались іконами Георгія Побідоносця, Матері Божої. Вразила нас і картина, виконана розписом по склі, із зображенням Любомльського костелу Святої Трійці, яку подарували центру чудова художниця, майстер пензля Наталія Блонська та її учениця Тетяна Станіславчук.


Коли спілкуєшся з отцем Яном мимоволі ловиш себе на думці, що неважливо якої національності чи віросповідання людина, де вона народилась і виросла. Важливіше те, що вона віддає оточуючим.

Отець Ян – приклад безкорисливої безмежної любові, великого милосердя, добра, яке він дарує усім людям. Хочеться побажати отцю Яну: «Нехай ласкавий Господь щедро благословляє усі дні Вашого життя, дарує здоров’я, радість, мужність на многая літа», – йдеться у дописі.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39