Харків'янин хотів перетнути Ягодин з купленими документами: віддав півтори тисячі доларів

28 Вересня 2022, 16:27
Ягодин 882
Ягодин

У Любомльському суді розглянули кримінальне провадження щодо харківського студента, який хотів перетнути Ягодин з купленими документами.

Про це йдеться у вироку суду від 14 вересня.

Студент Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова, будучи особою призовного віку, яка не має права перетину державного кордону України у військовий час, 27 квітня 2022 року в селі Озеро Ківерцівської ОТГ Луцького району переслав свої персональні дані та фотокартку з особистим зображенням невстановленій під час досудового розслідування особі, яку він знайшов в додатку "Telegram", для подальшого виготовлення підроблених тимчасового посвідчення військовозобов`язаного та довідки військової лікарської комісії.

Невстановлена під час досудового розслідування особа виготовила підроблені тимчасове посвідчення військовозобов`язаного та довідку військової лікарської комісії.

Ці документи невстановлена особа через відділення пошти в місті Золочів переслала в Ківерці підсудному, який на картковий рахунок здійснив за них оплату в сумі, еквівалентній 1500 доларів США.

7 травня 2022 року під час проходження прикордонного контролю в пункті пропуску для міжнародного автомобільного сполучення Ягодин хлопець надав працівникам Державної прикордонної служби України завідомо підроблені документи тимчасове посвідчення військовозобов`язаного та довідку військової лікарської комісії.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину за інкримінованим обвинуваченням визнав частково і показав, що прибув і перебував в селі Озеро Луцького району з міста Харкова разом із своїми братом і сестрою через військову агресію Російської Федерації проти України і постійні обстріли міста Харкова. 

Пробував виїхати за кордон, супроводжуючи сестру, однак в пункті пропуску отримав відмову в перетинанні кордону через свій призовний вік. Незважаючи на це, вирішив все-таки виїхати з України і в додатку "Telegram" знайшов канал, де його запевнили про виготовлення документів, за якими він зможе це зробити без проблем із законом. 

підсудному призначили 17 тисяч гривень штрафу та 1544 гривні судових витрат.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024