Матушку із села Рівне нагородили орденом св. Княгині Ольги

12 Січня 2018, 11:34
4260

За поданням благочинного Любомльсько-Пантелеймонівського благочиння, протоієрея Іоанна (Мосюка) протоієрея Василія Савчука (с. Рівне) нагородили митрою, а його матушку Надію – орденом Св. Княгині Ольги.

У день вшанування пам’яті святителя Петра митрополита Київського і всієї Русі Чудотворця Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир очолив Божественну Літургію в Свято-Успенському храмі села Гупали, – про йдеться на сайті Володимир-Волинської єпархії.

3 січня священики Любомльсько-Пантелеймонівського благочиння приступили до таїнства сповіді та причастя.

Зустріти великоповажного гостя готувалися всім приходом, адже такої події в селі ще не було з часу, коли побудували храм. Напередодні виклали для зустрічі гостей килим із барвінку, сосни, ялинки та квітів.

Першим зустрів Владику староста храму, який вручив гостеві хліб.

Наймолодші прихожани, діти, розчулили Владику віршованими рядками про село.

Також розповіли про те, що всі прийшли на службу з душевного веління, щоб попросити у Владики благословіння та вести по дорозі до спасіння.

Владика звершив чин освячення оновленого храму та алтаря, які протягом 2016-2017 років розписали.

Протягом усього богослужіння хор своїм співом чарував присутніх і сподіваємось, що Владику порадували чудові голоси хористів. В перерві звучали псалми про Богородицю, про Господа Ісуса Христа.

Під час проповіді Владика привітав всіх із прийдешніми Різдвяними святами та пояснив всім прихожанам, що по догматах церкви про Святу Трійцю «Христос рождається» постійно і завжди, тому порушенням є говорити «Христос народився».

Настоятеля храму ієрея Григорія (Іваницького) підвищили в сані і він віднині – протоієрей. Випускника місцевої школи 2017 року випуску Миколу (Криласа), який навчається в регентському училищі в м. Володимир-Волинський, посвятили в іподиякона.

Єпархіальні відзнаки отримали староста Сергій Костюк та регент храму Зінаїда Купира.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024