Суд звільнив ексголову Рівненської громади від відповідальності за невчасно подану декларацію

23 Червня 2022, 12:09
Суд звільнив ексголову Рівненської громади від відповідальності за невчасно подану декларацію 1170
Суд звільнив ексголову Рівненської громади від відповідальності за невчасно подану декларацію

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлений Управлінням стратегічних розслідувань у Волинській області протокол №86 про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.172-6 КУпАП колишнього голову Рівненської сільської ради.

 

Про це йдеться в постанові суду від 9 червня.

Чоловік, будучи з 9 листопада 2015 по 20 листопада 2020 року Рівненським сільським головою сьомого скликання (в цей час посаду обіймав Володимир Крижук), в порушення ч.2ст.45 Закону України «Прозапобігання корупції» без поважних причин 8 квітня 2022 року несвоєчасно подав в установленому Законом порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування після припинення діяльності, за 2020рік, термін подачі якої встановлено до 1 квітня 2021 року, чим вчинив правопорушення, передбачене ч.1 ст. 172-6 КУпАП.

Винність чоловіка у вчиненні правопорушень повністю стверджена його поясненнями в суді та матеріалами справи: протоколом про адміністративне правопорушення, скріншотом листа НАЗК про подання декларації 8 квітня 2022 року, копією рішення Рівненської сільської ради Любомльського району Волинської області №1/1 від 9 листопада 2015 року, копією постанови Рівненської сільської територіальної виборчої комісії Ковельського району Волинської області №12 від 30 листопада 2020 року, копією розпорядження Рівненського сільського голови №106-к від 30 листопада 2020 року, копією посадової інструкції сільського голови, роздруківками з інтернет-ресурсу НАЗК, письмовими поясненнями порушника.

Кримінальне провадження за ознаками ст.366-3 КК України щодо ексголови закрите постановою слідчого СВ відділення поліції №1 Ковельського РУП ГУНП у Волинській області від 20 квітня 2022 року за відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення.

При вирішення питання про обсяг відповідальності встановлено такі обставини.

Ексголова вперше притягується до адміністративної відповідальності і щиро кається у вчиненому, позитивно характеризується по місцю проживання, а правопорушення не привело до тяжких шкідливих наслідків.

Причинами несвоєчасного подання декларації пояснив лікування від захворювання на COVID-19 і власну неуважність. 

Суддя постановив Володимира Крижука від адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, звільнити на підставі ст.22 КУпАП за малозначністю.

Провадження в справі закрити.

Нагадаємо, раніше за несвочасне подання декларації судили чотирьох депутатів Хворостівської сільради, троє з яких отримали по 850 гривень штрафу. 

На таку ж суму оштрафували депутата Головненської селищної ради через несвоєчасне подання декларації.

А колишньому майстру лісу Любомльського лісництва, який звільнившись із роботи не подав декларацію особи, суд призначив покарання у виді 170 годин громадських робіт.

 

 
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024