У Вишнівській громаді відкрили Центр активності громадян

31 Травня 2022, 16:28
Центр активності громадян 719
Центр активності громадян

У рамках українсько-швейцарської програми EGAP у Вишнівській громаді відкрився Центр активності громадян. 

Відкриття відбулося 31 травня. Про це інформують на сторінці громади у фейсбуці.

Він розміщений у приміщенні бібліотеки селі Радехів. Мета створення центру – налагодження діалогу між владою та громадою через залучення жителів до життя громади. Це креативний та комфортний простір для обговорень, консультацій та зустрічей. Також у Центрі проводитимуться навчання щодо цифрової грамотності.

Відкриття Центру було заплановано ще на кінець лютого 2022 року, але у наші реалії увірвалась війна. У час повномасштабної війни всі сили держави й громади спрямовані тільки на захист, що створює обмеження для освіти та культури. Тому було прийнято рішення, що Центр активності громадян має запрацювати попри все.

На відкритті були присутні Сергій Гунько - координатор компоненту "Цифровізація регіонів" Програми EGAP, Софія Сакалош - координаторка з впровадження цифрових інструментів у громадах Програми EGAP, Оксана Киричук - регіональна координаторка Програми EGAP у Волинській області та Павло Медина – модератор, а також працівники КЗ «Центр КМЕВС» та жителі села.

Відкрити центр вдалося завдяки співфінансуванню. Громада власним коштом відремонтувала приміщення, де працює Центр, а обладнання для його облаштування придбали в рамках Програми EGAP. Йдеться про оргтехніку, відеокамери та програмне забезпечення, яке дозволить проводити онлайн заходи з просування ініціатив громадян у соціальних мережах.

На Волині це поки що другий заклад відкритий у рамках Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (Програма EGAP), що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

Отож, новий, сучасний простір для зустрічей, креативних ідей та подій чекає на всіх охочих жителів громади.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024