Любомль: у церкві навчали пожежній безпеці

05 Січня 2018, 12:00
3174

Учора, 4 січня, для запобігання надзвичайним подіям під час Різдвяних богослужінь співробітники Горохівського, Любомльського, Ратнівського районих відділів Управління ДСНС України у Волинській області провели протипожежні інструктажі з настоятелями храмів та особами, відповідальними за стан пожежної безпеки у культових закладах.

Зокрема, інспекторський склад ДСНС побував у церкві святого Архистратига Михаїла у Любомлі, де провів інструктаж зі священнослужителями щодо користування відкритим вогнем (свічками) під час відзначення Різдвяних свят, – повідомляють в УДСНС у Волинській області.

Під час роз’яснювальної роботи рятувальники наголосили на необхідності дотримання елементарних правил пожежної безпеки під час богослужінь та недопущення виникнення пожеж в культових спорудах (церквах).

Працівники служби порятунку заручилися підтримкою і  священнослужителів, і працівників поліції, адже разом сподіваються вберегти життя громадян під час святкових днів світлого Різдва.

Йшлося про дотримання правил пожежної безпеки під час опалювального сезону, а саме правил безпечного користування електричними приладами та пічного опалення, недопущення перегріву печей та перевантаження електромережі, про користування громадянами свічками як у церкві, так і вдома за святковим столом тощо.

А залишені  рятувальниками у релігійних спорудах пам’ятки безпеки стануть у пригоді як  священикам, так і громадянам, та у будні і свята будуть пересторогою та стануть основними правилами безпеки життя.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024