Любомльська міська ОТГ: прийняли бюджет на 2018 рік

30 Грудня 2017, 11:33
3321

У п’ятницю, 29 грудня відбулася позачергова сесія Любомльської ОТГ. Головне і єдине питання, заради якого збиралися депутати – прийняття бюджету громади на наступний рік.

Нагадаємо, 26 грудня обранці відтермінували прийняття головного фінансового документа, - пише Кордон.

Причиною цього стало те, що казна громади отримав з Держбюджету лише 5,88 мільйона гривень базової дотації, хоча, за розрахунками фахівців міськради, вона мала б бути як мінімум удвічі більшою. Така обставина ускладнювала виконання бюджету, тому депутати вирішили звернутися щодо до Кабміну, Міністерства фінансів, обласної влади, народного депутата Ігоря Гузя з проханням зарадити проблемній ситуації.

Як розповів під час обговорення міський голова Роман Ющук, з цього приводу він мав розмову з народним депутатом Ігорем Гузем, головою ОДА Володимиром Гунчиком, депутатами облради від Любомльського району Юрієм Гупалом і Володимиром Дибелем. Всі вони пообіцяли максимальне сприяння зі свого боку, але бюджет рекомендували прийняти, інакше не можна буде закрити захищенні статті видатків — зарплату та енергоносії. До того ж протягом найближчого місяця ситуація навряд чи зміниться, адже парламент нині на канікулах до 1 лютого.

«Одним словом, бюджет поганий, але краще такий, ніж зовсім ніякий», — резюмував Роман Ющук.

Після нетривалого обговорення головний фінансовий документ депутати все ж ухвалили: «За» проголосували 17 обранців, 7 — утрималися, «проти» — 0.

Отож, наступного року бюджет Любомльської громади становитиме майже 94 млн. грн. Дохідну частину формуватимуть: освітня і медична субвенції з Держбюджету (відповідно 32,3 та 11,7 млн. грн.), базова дотація — 5,88 млн. грн. Очікується, що власні доходи громади становитимуть — 42,5 млн. грн. Їх передбачається сформувати переважно за рахунок податку на доходи фізичних осіб (23,3 млн. грн.), акцизного податку на пальне (7,7 млн. грн.), земельного податку (3,8 млн. грн.), єдиного податку (5,5 млн. грн.), плати за надання адмінпослуг (1,2 млн. грн.) тощо.

Щодо видатків, то на заробітну плану працівникам бюджетних установ передбачено 55,5 млн. грн., майже 3 мільйони на придбання палива, 1 мільйон на утримання доріг, 2,6 млн. грн. — на благоустрій міста, 511 тис. грн. становитиме субвенція на терцентр соціального обслуговування населення. Також у видаткову частину потраплять згадані вище медична та освітня субвенції та базова дотація.

Підсумовуючи, міський голова Роман Ющук закликав депутатів спільно працювати на наповнення бюджету громади.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024