Директор «Любомльського лісгоспу» розповів про масштабну загрозу лісам

28 Грудня 2017, 16:09
3016

У лісі дедалі більше всихають сосни. Іржаво-жовті крони рясніють з-поміж зелені хвої.

Про цей сумний факт пишуть, говорять, дискутують останнім часом дуже багато на сторінках преси, у телеефірах, на конференціях, під час виїзних семінарів. Однак як зупинити злісного шкідника хвойного лісу ради не знайшли, тож лісівники мусять боротись єдиним ефективним методом – проведенням санітарних рубок, – повідомляють у прес-службі Волинського Волинського ОУЛМГ.

Коли забрати хворі дерева із насаджень і ті, що ростуть навколо них, бо вони теж ймовірно заражені, – тільки так можна врятувати деревостан. Неабиякий ажіотаж, обурення та здивування ці заходи викликають у пересічних громадян, особливо жителів сіл, які живуть близько лісу.  Кажуть – рубають та вивозять дуже багато.

«Масштаби розповсюдження короїдів вражають, – коментує директор ДП «Любомльський лісгосп» Сергій Боярчук. – Тут нема коли сперечатись чи доказувати. Прикро, що непорозуміння і надалі стаються із місцевими жителями. Хочеться донести до людей, що зараз виняткова ситуація біологічного характеру, ми мусимо реагувати, щоб врятувати насадження. Це нашестя виявлено не тільки у нас. У Європі введені надзвичайні заходи, щоб лісівники якомога ефективніше і дієвіше вирішували проблему. Для працівників лісових господарств це дуже невтішна ситуація. У нашій роботі є головні напрямки – лісовідновлення, тобто власноруч створення нових насаджень на вирубках, лісозаготівля, охорона і захист лісу. Саме боротьба зі шкідником, коли застосовуються санітарні рубки – і є захист лісу від шкідника. Діємо ми законно, на підставі спеціально виписаних перед тим лісорубних квитків».

Коментарі
28 Грудня 2017, 18:22
Злодюги цi лiсники
29 Грудня 2017, 12:01
І хочеться тобі ще брехати? Хто купує цю хвору деревину? Чи ви її так роздаєте ,підкажіть Нічого, народ не сліпий, прийде і ваш час.
04 Лютого 2018, 23:11
ХОЧ ОДНЕ ДЕРЕВО СУХЕ ВЕЗУТЬ ВАШІ ЛІСОВОЗИ? ЗЛОДЮГИ НАЙВИЩОГО МАСШТАБУ ЩЕ Й ВАМ ПЕРЕКРИЮТЬ ДОРОГИ
08 Лютого 2018, 15:35
вже тим жуком давно повинні зайнятись органи
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024