«Ягодин»: черга вантажівок розтягнулася на понад 20 кілометрів

07 Грудня 2017, 11:49
7631

Виснажені та невиспані водії бідкаються, що витрачають по кілька діб на те, щоб перетнути міждержавну межу.

Кілометрові черги із вантажівок утворилися у п’ятницю, 1 грудня, на українсько-польському кордоні на Любомльщині.

За вихідні черга зросла ще більше. Станом на четвер, 7 грудня, вона розтягнулася від бази відпочинку «Машівський бір» аж до пункту пропуску «Ягодин», а це більше 20 кілометрів.

За словами далекобійників, термінал напівпорожній, наші митники дуже помалу працюють. Хтось нарікає на польську сторону, що це саме поляки «тормозять» оформлення вантажів.

«Я вже четверту добу живу у кабіні, їм, що перепаде, адже не можу надовго залишити машину – боюся втратити своє місце у черзі. Добре, що жіночки носять домашні страви і гарячі напої, але ж помитися нема де. Замість туалету – обочина дороги. Сміття теж кожен викидає, де хоче, бо урн тут взагалі нема», – розповідає заручник черги Сергій.

«Цієї ночі ми самі вже стояли і контролювали чергу, адже чимало спритників на київських, харківських та навіть волинських номерах хотіли швидко «проскочити» в Європу. До речі, прикордонники по півтори тисячі гривень брали за проїзд поза чергою», – додає далекобійник Ігор, який вже третій день живе у своїй вантажівці.

«Ви подивіться, що в Києві робиться, кому там діло до нас. Найгірше те, що не так далеко до польських свят, а тоді до них краще не потикатися. Та й терміни і контракти «горять», водії на кордоні пишуть заяви, таким чином їм продовжують термін доставки вантажів, але ж з час то йде», – бідкається водій Володимир із Луцька.

Як нам повідомили, об 11 годині з’ясовувати ситуацію приїхали журналісти телеканалів «СТБ» та «ICTV», яких видзвонили самі далекобійники. Водії сподіваються, що розголосом привернуть увагу до своєї проблеми і швидше зможуть потрапити до пунктів призначення.



1




Коментарі
08 Грудня 2017, 19:23
Беруть таки суки хабарі причесному головному митнику
09 Грудня 2017, 01:42
По півтори це ще мало
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром