Любомльський суд визнав винним француза, який переправляв нелегалів через «Ягодин»

22 Листопада 2017, 11:25
3437

Зловмиснику призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 130 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Як повідомлялось раніше, прикордонниками Луцького загону в рамках проведення заходів з протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері в пункті пропуску «Ягодин» було виявлено громадянку Камеруну, яка намагалася перетнути державний кордон по чужому паспортному документу громадянки Франції, – йдеться на сайті Держприкордонслужби України.

Детальніше читайте у матеріалі: «На «Ягодині» затримали нелегалку з Камеруну»

Під час здійснення паспортного контролю у прикордонного наряду з перевірки документів виникли сумніви щодо належності французького паспорта пред'явникові. За результатами поглибленої перевірки охоронці кордону це підтвердили.

Оперативно-розшуковими підрозділами Північного регіонального управління Держприкордонслужби в результаті вчасно проведеним заходам було встановлено, що організував цю подорож та супроводжував іноземку її співвітчизник, громадянин Франції, який тривалий термін проживає у Європі.

За попередньою домовленістю він напередодні приїхав в Україну, зустрівся з громадянкою Камеруну та запропонував їй переїхати до Франції, використовуючи паспорт, що привіз із собою.

Також в ході проведення перевірочних заходів було встановлено, що громадянка Камеруну законно потрапила на територію України з метою навчання.

В цьому році вона закінчила один з українських вишів та після знайомства по Інтернету зі своїм співвітчизником вирішила потрапити до Франції для подальшого проживання.

Таким чином, громадянин Франції здійснив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон», повідомлення, про яке прикордонниками було направлено до підрозділів Нацполіції.

20 жовтня 2017 року вироком Любомльського районного суду Волинської області громадянина Франції визнано винним у вчиненні цього злочину та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 130 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

21 листопада 2017 року вирок суду вступив у законну силу.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024