Атовців Любомльщини розвела на гроші обласна землевпорядниця

20 Листопада 2017, 18:33
3781

До кваліфікаційної комісії Держгеокадастру надійшло звернення від Громадської організації «Всеукраїнська спілка учасників бойових дій в АТО» «Побратими України» щодо «неякісного, дороговартісного та довготривалого» виконання робіт з розроблення документації із землеустрою для учасників АТО - ФОП Світланою Шереметою (на фото), яка є заступником голови Асоціації землевпорядників Волині. 

Про це пише ВолиньPost.

У листі, опублікованому на сайті Держгеокадастру, бійці скаржаться, на те що у серпні 2016 року отримали дозволи на отримання земельних наділів в Любомльському районі, після чого до них відразу ж звернулась Світлана Шеремета та запропонувала їм послуги з виготовлення необхідних документацій у найкоротший термін і вже на початку вересня їй надали документи, які вимагались нею. 

Проте після багаточисельних нагадувань та запитувань щодо стану розробки їх документацій, виявилось, що Світлані Шереметі необхідно заплатити за її роботу 19 тис. грн, що майже вдвічі перевищує середню вартість таких робіт по області.

«Кошти були сплачені готівкою без надання ФОП Шеремета С.О. договорів на виконання робіт та квитанцій», – скаржаться бійці у зверненні.

Однак і на цьому поневіряння учасників АТО, які стали заручниками ситуації, не скінчились. Тільки після щоденних телефонних дзвінків шестеро учасників АТО отримали документи наприкінці травня 2017 року, решта – протягом червня–липня цього ж року.

Згодом, коли бійці подавали свої документи на затвердження до Держгеокадастру, з'ясувалось, що договори на виконання робіт таки є, проте терміни виготовлення в них значаться 22 лютого та зазначені різні вартості робіт, щодо інших коштів пояснень не отримали. Договори на виконання робіт учасниками АТО не підписувались.

«Таке ставлення ФОП Шеремета С.О. є прикладом неповаги та порушення прав учасників АТО на отримання земельних ділянок, викликає обурення учасників АТО», – резюмували події у Спілці.



 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024