Утеплення, нова апаратура та кваліфікований персонал: як змінилось Любомльське ТМО

04 Грудня 2021, 12:34
Любомльське ТМО 1713
Любомльське ТМО

За останні роки Любомльське ТМО відчутно змінилося.

Про це в інтерв'ю «Першому» розповів генеральний директор КНП «Любомлське ТМО» Любомльської міської ради Володимир Дибель. 

Головним лікарем у Любомлі Володимир Дибель 17 років. При ньому лікарня в Любомлі (ще недавно райцентрі майже на кордоні з Польщею) з безнадійного довгобуда перетворювалася у власне лікарню. Згодом нарощувала оберти, змінювалася і розбудовувала навколо себе інфраструктуру. Нині це потужна клініка на дорозі, що з'єднує Україну з Євросоюзом і пролягає поблизу туристичної мекки Західної України - Шацького національного природного парку. 

«Я прийшов не в лікарню, а в казарми (раніше лікарня у Любомлі знаходилася у старих казармах, – авт.). Прийшов сюди, в Любомль, тут зібралися місцеві керівники та бізнесмени і сказали: «Ти ніколи не побудуєш лікарні». Я пообіцяв за рік здати першу чергу. І я це зробив (Любомльська лікарня – свого часу знаменитий волинський довгобуд. Почали будувати ще у 1987-му, потім заглохнули на роки, відновили будівництво лише у 2004 році - при президентові Вікторові Ющенку, - авт.). Спочатку поліклініку, потім – хірургію, а потім покійний Борис Петрович  прийшов (Борис Клімчук, – тодішній голова Волинської ОДА, - авт.). Якось він зустрів мене в Києві і сказав: «Щоб ти більше сюди не їздив. Я вирішу все сам». Так з його допомогою ми здали терапію», – розповів Володимир Дибель. 

За його словами, лікарня продовжує змінюватися. Тут працюють над термомодернізацією приміщення. Хірургічний корпус і  приймальне відділення утеплили, зараз готують документацію на проєкт щодо решти приміщення, який будуть подавати на фінансування. 

«Я часто повторюю, що мало яка лікарня районного рівня може порівнятися з нашою. Це тому, що мало де створені такі умови. Тут, наприклад, цілодобово гаряча вода. Я думаю, що не в кожній районній лікарні таке є. У нас тепло. Після утеплення хірургічного комплексу стало набагато краще. Ми стараємося економити на опаленні за рахунок місцевого палива: використовуємо щепу, тирсу, тощо», – зазначив головний лікар.

Цього року провели реконструкцію приймального відділення за програмою «Велике будівництво». Зробили приймальне відділення таким, аби людям було максимально зручно: і пацієнтам, і медикам. Тому сьогодні в приймальному відділенні все працює інакше. Крім того, будівлю утеплили (освоїли 7 мільйонів гривень). 

За цією ж програмою закупили комп'ютерний томограф (оснастили кабінет і поставили сучасний КТ з великими можливостями). Уже його запустили в роботу, мають на це всі потрібні документи. 

Не оминули в розмові і теми пандемії. Так, за словами Володимира Дибеля, до пандемії лікарня мала інфекційне відділення на 20 ліжок. Частину ліжок в лікарні перепрофілювали і створили  інфекційний шпиталь. Нині з ковідними хворими там працює до сотні людей. Повністю забезпечені кисневими точками. Планують купувати кисневу станцію та додатково встановити ще 40 кисневих точок на 6 мільйонів 800 гривень.

Читайте також:  Любомльські хірурги врятували життя чоловіку з ножовим пораненням серця

 У Любомльському ТМО запустили роботу комп’ютерного томографа: як записатися

Лікарка-дерматологиня Любомльського ТМО розповіла, що таке дерматоскопія та для чого вона потрібна

Любомльське ТМО отримало благодійну допомогу від скандинавської місії

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024