Дві громади Любомльщини отримали кошти на ремонт доріг у 2022 році

03 Грудня 2021, 13:27
Ремонт дороги 1762
Ремонт дороги

Перелік і фінансування ремонту доріг місцевого значення та комунальної власності на наступний рік розглянули члени постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ.

Про це інформують у Волинській обласній раді.

Заступниця директора департаменту інфраструктури ОДА Наталія Семенова, зауважила, що на цю мету держава спрямує близько 820 мільйонів гривень "дорожньої" субвенції. Чверть цієї сумипризначено для ремонту комунальних доріг, решту – на дороги місцевого значення.

Голова профільної комісії Сергій Кудрявцев уточнив, яка реальна потреба у фінансуванні, і чи підготували тергромади, які претендують на кошти, проєктну документацію для початку робіт. Зазначалося, що фактична потреба у ремонтних роботах у кілька разів більша, документація готова, а більшість об’єктів розпочато цьогоріч і потребуватимуть завершення наступного.

Депутат Віктор Козак цікавився чи були враховані пропозиції депутатів щодо відновлення фінансування вже виконаних робіт з дорожнього будівництва, яке було припинено відповідно до розпорядження голови ОДА.

Наталія Семенова повідомила, що на такі об'єкти додали майже 72 мільйони гривень «дорожньої» субвенції, з них понад 55,5 мільйонів - на місцеві дороги. Зокрема, фінансування отримали територіальні громади: Колківська, Поромівська, Луківська, Поворська, Прилісненська, Сериховичівська, Турійська , Зимнівська, Устилузька, Шацька, Велицька, Маневицька, Ратнівська, Копачівська, Вишнівська, Дубівська, Сошичненська, Литовежська, Цуманська, Головненська, Боратинська, Олицька, Дубечненська, Підгайцівська та Ківрцівська.

Своєю чергою директорка Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області Оксана Грицюк зауважила, що на утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у 2022 році передбачено майже 650 мільйонів гривень. Згідно із вимогами 80% цієї суми призначається на поточний, середній і капітальний ремонти доріг і лише 20% - на їх утримання. Депутати зауважили, що на експлуатацію автошляхів потрібно щонайменше втричі більше коштів.

Депутати  також наполягають на розгляді профільною комісією переліку об’єктів з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загальногокористування місцевого значення та комунальної власності, фінансування яких здійснюватиметься за рахунок субвенцій з державного бюджету на 2022 рік.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024