Волинські митники на Ягодині «перехопили» незаконне медичне обладнання

03 Грудня 2021, 09:07
Волинські митники на Ягодині «перехопили» незаконне медичне обладнання 1065
Волинські митники на Ягодині «перехопили» незаконне медичне обладнання

Завдяки ефективній співпраці фахівців із напрямків внутрішньої безпеки та боротьби з митними правопорушеннями на Волинській митниці упередили незаконне ввезення товарів медичного призначення під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це інформують у пресслужбі Волинської митниці.

Зокрема, задокументували та припинили спробу переміщення через пункт пропуску «Ягодин» широкого асортименту медичного інструментарію, наборів, апаратів, тестових систем, розчинів тощо. 

Перелік затриманого товару складається з близько сотні найменувань загальною вартістю майже 400 тисяч гривень. Його, разом з благодійною допомогою, призначеною реципієнтам із Львівщини, завантажили у Швейцарії. 

Відповідно до товаросупровідних документів, серед яких – дарчий лист благодійного об’єднання, в Україну мали ввезти 64 пакети гуманітарної допомоги вагою 12,5 тонн. Проте у ході повного митного огляду з перерахунком вмісту вантажівки  з’ясувалося, що пакетів у ній майже вдвічі більше – 111 штук.

На часі «надмір» гуманітарної допомоги затримали. Відповідно до ст. 483 Митного кодексу, товар підлягає конфіскації, а за спробу переміщення карають штрафом у повному обсязі його вартості.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024