Тисячу «Зеленського» можна буде витратити на книги

03 Грудня 2021, 14:17
depositphotos 1287
depositphotos

У межах програми «єПідтримка» кошти у розмірі 1000 гривень, які надаватимуться вакцинованим від коронавірусу українцям, можна буде витратити і на придбання книг.

Програма стартує 19 грудня. Про це Район.Культура стало відомо на сторінці міністерки економіки Юлії Свириденко. 

Урядова команда провела перемовини з представниками сфери культури, зокрема, Інституту книги та Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів. За підсумками ухвалили рішення додати книги до програми «єПідтримка». 

«Урядова команда працює для того, щоб людям було зручно скористатись 1000 гривень за участь в кампанії вакцинації, а бізнес отримав необхідну підтримку. Проаналізували втрати від карантину в книговиданні, за результатами вирішили, що витратити 1000 гривень на придбання книг можна буде від початку програми», – написала Свириденко. 

Гроші виплачуватимуть на безплатні віртуальні карти в додатку «Дія». Їх можна буде витратити на придбання абонементів в спортзали, відвідування кінотеатрів, театрів і т.д. або купити квитки для подорожей всередині країни. 

У програмі візьмуть участь понад 6000 підприємств у сферах культури, спорту та пасажирських перевезень, їхній перелік наразі невідомий.  

Читайте також: Які КВЕДи треба мати закладам культури, щоб отримувати гроші з «тисячі Зеленського»

 
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024