На Ягодині митники конфіскували два двигуни для човнів

30 Листопада 2021, 15:02
Двигун 1169
Двигун

Перевищуючи встановлені законодавством ліміти та порядок ввезення товару для особистих потреб, громадяни ризикують втратити свій крам. 

У такі ситуації нещодавно потрапили двоє пасажирів рейсових автобусів у пункті пропуску «Ягодин». Про це інформують на сторінці Волинської митниці у фейсбуці.

Повертаючись на батьківщину з Польщі, один прихопив з собою двигун до човна Yamaha, другий – до човна Mercuri Marine. На пропозицію заповнити декларації під час перетину кордону відповіли відмовою, ніби «нічого особливого не везуть». 

Двигуни і справді були вживаними, переміщувались у багажному відсіку без ознак приховування. Однак, запчастина до Yamaha важила 99 кілограмів, а коштувала 53 тисячі гривень. Двигун до іншого човна вартістю 58 тисяч гривень важив 105 кілограмів. 

Відтак, щодо обох пасажирів склали протоколи про порушення митних правил.

Порушення полягають у незаявленні за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товар, який підлягає обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України. Обов’язковість декларування, у свою чергу, пов’язана із вимогою податкового законодавства. 

Воно встановлює ліміти на звільнення від оподаткування для товарів, що ввозяться громадянами у супроводжуваному багажі через автомобільні пункти пропуску. Сумарна фактурна вартість цього товару не повинна перевищувати еквіваленту 500 євро, а його вага – не більше 50 кілограмів.

Протоколи скерували до суду, який і прийматиме остаточні рішення щодо відповідальності громадян. Санкція статті 742 Митного Кодексу передбачає за такі дії штраф і конфіскацію предмета правопорушення.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024