Мораторій на продаж родючих угідь слід продовжити, – Тимошенко

09 Листопада 2017, 16:01
1143

1 січня 2018 року закінчується мораторій на продаж сільськогосподарських угідь.

З цього приводу на брифінгу в парламенті лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила про необхідність продовжити заборону на продаж сільськогосподарської землі.

Політик нагадала, що публічно звернулась до Президента Петра Порошенка, спікера Андрія Парубія та провладної більшості в парламенті з вимогою внести на розгляд законопроект «Батьківщини», що передбачає продовження мораторію на продаж землі та викуп паїв у селян за ринковою ціною.

Лідер партії «Батьківщина» вважає, що потрібно зупинити процес початку продажу землі, оскільки з його початком родючі угіддя підуть із молотка швидше, ніж Президент проголосить своє новорічне привітання. Бо влада буде прикриватися словом «реформа», а насправді розпродасть всі українські землі. Її захист – найпріоритетніше завдання, вважає Юлія Тимошенко.

– Земля – це ресурс для відродження України, заможності її людей, набуття у світі сильної економічної і конкурентної позиції, –  переконана народний депутат України.

Фракція «Батьківщини» вимагає негайно розглянути у сесійні залі законопроект Юлії Тимошенко №5476 про продовження мораторію до 2022 року з можливістю викупу землі державою через уповноважений урядом орган.

Нагадаємо, що влада заборонила проводити Всеукраїнський референдум щодо заборони на продажу сільськогосподарської землі. Саме тому «Батьківщина» ініціювала збір підписів за продовження мораторію на продаж землі.  Наразі партійцями зібрано вже 3,5 млн. підписів. Долю української землі мають вирішувати всі українці, а не окремі можновладці.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024