У Любомлі зростуть тарифи на водопостачання та водовідведення

25 Листопада 2021, 15:25
У Любомлі зростуть тарифи на водопостачання та водовідведення 1669
У Любомлі зростуть тарифи на водопостачання та водовідведення

КП «Любомльське ЖКГ» доводить до відома споживачів, що має намір вимушено підвищити тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

Про це інформують на сайті Любомльської міської ради.

На сьогоднішній день у Любомлі діють тарифи з централізованого водопостачання 15,24 грн./м3 та водовідведення 24,00 грн/м3.

В результаті змін у ціновій ситуації на ринку електричної енергії, оплати праці, що мають постійний характер та не залежать від господарської діяльності підприємства, планові витрати підприємства на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення зросли. 

За результатами фінансово-господарської діяльності КП «Любомльське ЖКГ» за 10 місяців 2021 року отримало збитки від здійснення основної діяльності – з  послуг водопостачання та водовідведення.

Враховуючи те, що ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» та ЗУ «Про питну воду та питне водопостачання» передбачається затвердження тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення не нижче розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, виникла необхідність у встановлені тарифів на вищевказані послуги.

22 листопада 2021 року КП «Любомльське ЖКГ» звернулось до виконавчого комітету Любомльської міської ради із заявою та розрахунковими матеріалами для встановлення тарифів з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Розрахунковий (плановий) тариф на централізоване водопостачання та водовідведення має наступний розмір:

Централізоване водопостачання – 18 грн. за 1куб. м. з ПДВ, централізоване водовідведення – 30 грн. за 1куб. м. з ПДВ

Загальний розмір та рівень тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення

Ці тарифи на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення заплановано ввести в дію з 1 січня 2022 року.

«Просимо усіх споживачів розрахуватись за спожиті послуги до введення в дію нових тарифів», – йдеться у повідомленні.

Зауваження та пропозиції щодо планових тарифів на 2022 рік від фізичних та юридичних осіб приймають у письмовому вигляді протягом семи календарних днів з дня опублікування наміру про зміну тарифу (з 24 листопада) за адресою: вул. Брестська, 57, м. Любомль, 44300.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024