Екс-голова Любомльської РДА отримав штраф за дві тисячі доларів хабара

23 Листопада 2021, 13:59
Микола Пархомук 2630
Микола Пархомук

Луцький міськрайонний суд оштрафував екс-голову Любомльської РДА Миколу Пархомука на 25,5 тисяч гривень. 

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду від 17 листопада.

Чоловіка визнали винним у зловживанні впливом. У 2017 році екс-чиновник прийняв дві тисячі доларів хабара за обіцянку посприяти у виділенні в оренду 16 гектарів землі, зокрема, вплинути на посадовців з Держгеокадастру області. З посади голови Любомльської РДА його звільнили за три тижні після викриття на хабарі, у квітні 2017 року.

У серпні 2016 року до Миколи Пархомука звернулась жінка з проханням отримати у власність або оренду земельні ділянки сільськогосподарського призначення на території Любомльського району для ведення особистого селянського господарства з метою для здійснення господарської діяльності пов`язаної з вирощуванням рослини «Розторопші плямистої», та подальшої її реалізації, з метою одержання прибутку.

Микола Пархомук пообіцяв дізнатись, чи можливо це, у представників Держгеокадастру області.

Згодом він зателефонував жінці повідомив, що на території Куснищанської сільради є придатні для цієї мети 10 гектарів землі. Замовниці вони підійшли. У листопаді підприємиця передала необхідні для оформлення документи, на що Микола Пархомук відповів, що поки рішення про передачу ділянок у власність не прийнято, але «питання буде позитивно вирішено в 2017 році.

Наприкінці березня чиновник запропонував підприємиці отримати додаткові 16 гектарів землі і запевнив, що начебто це питання вже вирішено позитивно. Згодом за цю послугу чоловік отримав дві тисячі доларів. Його затримали його в день прийняття хабара, 30 березня.

Микола Пархомук уклав угоду про визнання винуватості. Суддя Вячеслав Покидюк визнав чоловіка винним у порушенні ч.2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом) та призначив йому 25,5 тисяч гривень штрафу. Також екс-чиновник повинен заплатити понад 5 тисяч гривень за проведення експертиз. Оскаржити рішення можна у апеляційному суді протягом 30 днів.

На посаді голови Любомльської РДА Микола Пархомук пропрацював до квітня 2017 року. Розпорядження про його звільнення президент підписав лише 22 квітня, за три тижні після викриття на хабарі.

Нагадаємо, голову Любомльської РДА взяли на хабарі 30 березня 2017 року. Тоді повідомляли, що затриманому з хабарем очільнику РДА «світить» від 8 до 12 років тюрми

Читайте також: Відбувся суд над головою Любомльської РДА, якого впіймали на хабарі

Досі триває суд над екс-головою Любомльської райдержадміністрації

Суд над екс-головою Любомльської РДА знову перенесли

Із зали суду: допитали свідка у справі екс-голови РДА Пархомука

Екс-голову Любомльської РДА судять за новою статтею

Екс-голові Любомльської РДА втричі зменшили розмір застави

Екс-голову Любомльської РДА продовжують судити за отримання хабара

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39