Економічний і соціальний розвиток Любомльщини: щось вдалося, а щось – не дуже

08 Листопада 2017, 14:53
6550

Протягом перших трьох кварталів цього року в окремих галузях економіки Любомльського району відбулись позитивні зміни, однак соціально-економічний стан господарського комплексу в цілому бажає бути кращим.

Про це йдеться у розпорядженні Любомльської РДА «Про виконання Програми економічного і соціального розвитку району на 2017 рік за підсумками січня – вересня 2017 року», – пише Кордон.

«Лісогосподарськими підприємствами району збільшено в порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяг реалізованої продукції переробки на 2,9 млн. грн., яка становить 18 млн. грн. в тому числі 83.3 % даної продукції було відправлено на експорт», – йдеться у документі.

Крім того, проведено капітальний ремонт автомобільної дороги Головне – Скрипиці – Чорноплеси (по с. Масловець). Майже на 6 млн. грн. проведено капітальний та поточний ремонт доріг місцевого значення і комунальних на території Любомльської міської та Рівненської сільської рад.

Середньомісячна заробітна плата штатних працівників Любомльського району у січні-червні цього року становила 6073 грн., що в 1,9 рази вище рівня законодавчо встановленої мінімальної зарплати.

Середньомісячний розмір пенсії збільшився на 11.7 відсотка. Тривала робота у напрямку зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, культури та охорони здоров’я району та впровадженню енергозберігаючих заходів».

Разом з тим йдеться і про недоліки, що уповільнюють темпи економічного зростання:

«За січень-серпень поточного року в агроформуваннях району зменшилось поголів’я великої рогатої худоби та свиней у порівнянні до відповідного періоду минулого року на 46,2 та 61,2 відсотка. Серед невирішених залишаються питання дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізація зайнятості населення. Низькими темпами освоюються кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій та кошти обласного бюджету спрямовані на регіональний розвиток району. Значною залишається заборгованість і за спожиту електроенергію».

У документі також міститься низка заходів, спрямованих на покращення соціально-економічної ситуації в районі.

Коментарі
09 Листопада 2017, 22:42
Чому начальник райво перешкоджає перекриттю даху в полапівській школі?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024