Підприємства Любомльщини можуть взяти участь у міжнародних програмах і проектах

08 Листопада 2017, 09:25
3113

Стійкий розвиток економіки, відродження конкурентоспроможних виробництв, повноцінне використання потенціалу району та зростання рівня життя населення вимагає відповідних вкладень у виробничу і соціальну сферу.

Аналіз міжнародного досвіду проектної діяльності показує, що в багатьох розвинених країнах світу одним з важливих завдань органів місцевого самоврядування є спрямування роботи на пошук позабюджетних альтернативних джерел фінансування та налагодження співпраці з міжнародними фондами, програмами та проектами, ‒ ідеться на сайті Любомльської РДА.

З метою залучення міжнародної експертної допомоги, стимулювання вітчизняного експорту, зокрема розширення ринків збуту у країнах ЄС начальник відділу регіонального розвитку райдержадміністрації Євгенія Столярчук повідомила, що згідно з інформацією Київської торгово-промислової палати України, підприємства району можуть взяти участь у міжнародних програмах і проектах.

Австрійська програма партнерства «Україна – Австрія: експорт у країни ЄС», зі стажуванням у Відні, яка вже третій рік показує хороші результати та позитивний досвід для учасників програм.

Варто зауважити, що програма включає в себе навчання у м. Києві з австрійськими експертами (3 модулі, тестування та диплом), а також переклад, матеріали, розробка індивідуальної програми візиту у Відень та сприяння пошуку партнерів.

‒ Київська торгово-промислова палата, починаючи з 2016 року, стала офіційним представником Служби старших експертів (SES, Бонн), та надає підприємствам підтримку при отриманні експертної допомоги з Німеччини. З їхньої допомоги підприємства можуть запросити для вирішення певних технологічних або комерційних завдань досвідченого німецького експерта, який буде працювати на підприємстві від трьох тижнів до декількох місяців на добровільній та безоплатній основі, ‒ зазначила Євгенія Олександрівна

За більш детальною інформацією звертатись у Центр бізнес-освіти Київської торгово-промислової палати України. Контактна  особа: Леся Засульська, тел.: (044) 235-82-96, e-mail: [email protected].

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024